Evenimentul Zilei > International > Kim Jong Un trăieşte şi-i bine, sănătos! Şi-a făcut apariţia într-un sat. Cine l-a însoţit pe dictator
Kim Jong Un trăieşte şi-i bine, sănătos! Şi-a făcut apariţia într-un sat. Cine l-a însoţit pe dictator

Kim Jong Un trăieşte şi-i bine, sănătos! Şi-a făcut apariţia într-un sat. Cine l-a însoţit pe dictator

Liderul de la Phenian, Kim Jong Un, a surprins prin apariția sa într-o zonă din Coreea de Nord. El nu a mers singur, ci însoțit de un important membru al familiei.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat lucrările de reconstrucţie dintr-un sat afectat de inundaţii, iar sora sa mai mică a apărut din nou în public, pentru prima dată după circa două luni, scrie presa de stat. Furtunile și inundațiile de vară au lovit puternic Coreea de Nord, distrugând mii de case și ridicând îngrijorarea cu privire la o înrăutățire a deficitului cronic de hrană al țării.

Potrivit agenţiei KCNA, Kim a lăudat viteza cu care au loc lucrările de reabilitare la Kimhwa, în sud-estul ţării, şi a remarcat că anul acesta au fost greutăţi fără precedent, referindu-se la recentele furtuni şi alte dezastre naturale.

Liderul de la Phenian a fost însoţit de sora sa mai mică Kim Yo Jong, despre care se crede că are puţin peste 30 de ani şi este singura rudă apropiată a lui Kim Jong Un care are un rol public în politică. Tânăra s-a remarcat prin retorica sa dură la adresa Coreii de Sud.

În timpul vizitei, Kim Jong Un şi-a exprimat şi regretul că locuinţele nou construite în zona devastată de inundaţiile din vară au un design monoton.

Kim a afirmat că, deşi viteza este importantă, ar fi dorit ca lucrările de reconstrucţie să combine într-un mod adecvat armonia artistică cu mediul înconjurător şi diversitatea, a scris ziarul oficial Rodong Sinmum, alături de imagini în care se văd şiruri de case cu acoperişuri roşii şi pereţi albi şi bej.

Comentariile sale difuzate vineri sunt cele mai recente critici oficiale care se fac auzite în acest stat ţinut sub un control strict şi în care norma o reprezintă glorificarea socialistă.

În ultimele săptămâni, media de stat nord-coreene au mai relatat că Phenianul a descoperit o serie de deficienţe în eforturile de combatere a COVID-19, iar Kim Jong Un a făcut gestul rar de a-şi exprima părerea de rău în legătură cu uciderea unui oficial sud-coreean în largul coastelor vestice ale peninsulei.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: