Cotidianul Rodong Sinmun a publicat câteva fotografii, în care Kim se sprijinea într-un baston, în timp ce inspecta locul respectiv. Absența liderului în vârstă de 32 de ani de la două evenimente importante din țară a condus la o serie de speculații legate de sănătatea sa.

Totuși, este vorba doar despre fotografii, nu și înregistrări video, așa că publicul nu poate să-și dea seama dacă liderul se deplasa cu dificultate, dacă a mers mult pe jos sau doar a pozat? Fotografiile arată, însă, cu certitudine, că dictatorul nord-coreean este încă la putere, având în vedere modul în care cei din jur îi acordă atenție și iau notițe.

Potrivit cotidianului sud-coreean JoongAng Ilbo, citat de Le Figaro, Kim ar fi suferit o intervenție chirurgicală la glezne, fiind operat de un medic francez. Nu este prima oară când Phenianul apelează la serviciile medicilor francezi. În 1991, cardiologi din Lyon i-au montat un stimulator cardiac lui Kim Ir-sen, bunicul actualului lider. Tot în anii 1990, un medic francez a operato pe Ko Young-hee (soția lui Kim Jong-il, tatăl lui Kim Jong-un), care suferea de cancer.