Evenimentul Zilei > International > Kim Jong Un a murit! Zvonurile privind starea sănătății sale au explodat în presa asiatică
Kim Jong Un a murit! Zvonurile privind starea sănătății sale au explodat în presa asiatică

Kim Jong Un a murit! Zvonurile privind starea sănătății sale au explodat în presa asiatică

O știre dată de un canal de televiziune din Hong-Kong, girat de nepoata unuia din miniștri de externe ai Chinei, a încins speculațiile privind starea de sănătate a dictatorului nord-coreean.

Presa internațională este plină de speculații pe tema dictatorului nord-coreean. Zvonurile din jurul stării de sănătate a lui Kim Jong Un s-au intensificat , în timp ce mijloacele de comunicare din Asia au afirmat că a murit sau este în prezent „grav bolnav”, scrie Daily Mail

Directorul adjunct al televiziunii prin satelit din Hong Kong (HKSTV) Shijian Xingzou spune că o „sursă foarte solidă” i-a dezvăluit că dictatorul nord-coreean, de 36 de ani, este deja mort. Aceasta are 15 milioane de adepți pe rețelele de socializare chineze Weibo și este, de asemenea, nepoata unuia dintre miniștrii de externe ai Chinei.

Separat, presa japoneză susține că Kim Jong Un a intrat într-o „stare vegetativă” după ce a fost supus unei intervenții cardiace la începutul lunii.

Cu toate acestea, un tren în lungime de 250 de metri aparținând dictatorului a fost localizat în apropierea casei sale de vacanță din Wonsan, în fotografiile din satelit, potrivit site-ului de știri 38North. Deși locul unde se află în prezent Kim Jong Un rămâne necunoscut, prezența trenului la o gară din apropiere rezervată familiei conducătoare în zona „elitelor” sugerează că a acesta vizitat locul de vacanță.

Așa cum publicam ieri într-o analiză dedicată acestei situații, „singura persoană care este descendentă a lui Kim Il-sung, în cercul interior al lui Kim Jong-un, și care are vârsta necesară pentru a conduce este sora sa, Kim Yo-jong. Kim Yo-jong a fost pregătită să fie o figură politică importantă, dar deocamdată nu există semne că se fac pregătirile necesare pentru a fi prezentată ca primă șefă de stat femeie din Coreea de Nord.

Citește MAI MULT AICI

Dacă ar apărea condițiile prin care să-i ia locul lui Kim Jong-un ca al patrulea lider al Coreei de Nord, ea se va confrunta cu o opoziție puternică și scepticism din partea politicienilor nord-coreeni care întruchipează un sistem patriarhal”.