Ji Seong-ho, care a reușit să ocupe un loc în Parlamentul Sud-Coreean, a declarat că deține informații sigure cu privire la faptul că liderul Kim Jong-un a murit în urma operației la inimă. De asemenea, acesta mai punctează că autoritățile de la Phenian nu au făcut anunțul în mod oficial deoarece, în Coreea de Nord se dă o luptă pe viață și pe moarte pentru putere.

„Am fost informat că dictatorul Kim Jong-un a murit weekend-ul trecut”, a declarat dezertorul sud-coreean. Sunt 99% sigur de această informație. Sunt convins că în Coreea de Nord se dă o luptă complicate pentru succesiune.”

Cu toate acestea, afirmațiile făcute de către dezertorul nord-coreean sunt greu de verificat.

Informațiile referitoare la problemele grave de sănătate cu care se confruntă Kim Jong-un au apărut în urmă cu aproximativ 2 săptămâni, după ce dictatorul nu a participat la ceremoniile organizate cu ocazia zilei bunicului său, Kim Ir-sen.

Mass-media au informat imediat că dictatorul a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență și că starea lui de sănătate atârnă de un fir de ață. Oficialii din Coreea de Sud şi SUA au declarat că știu ce se întâmplă cu dictatorul, însă nu au oferit informații suplimentare, scrie Nypost.