Evenimentul Zilei > International > Kim Jong un a mai descoperit un inamic! De ce-i rade în cap pe nord-coreeni!
Kim Jong un a mai descoperit un inamic! De ce-i rade în cap pe nord-coreeni!

Kim Jong un a mai descoperit un inamic! De ce-i rade în cap pe nord-coreeni!

Pe lângă  „trădătorii” din Coreea de Sud și „imperialiștii” din Statele Unite ale Americii și Japonia, liderul de la Phenian a mai descoperit un dușman de moarte, de data aceasta pe plan intern.

Kim Jong un e extrem de nemulțumit că în loc să muncească și să-și demonstreze recunoștința față de conducător prin spectacole omagiale, supușii săi cască gura la filmele și programele de televiziune produse de capitaliștii din sud, iar tinerii ascultă muzica pop difuzată de radio-urile de la Seul.

Supărarea lui Kim e cu atât mai mare, cu cât nesupușii au început să imite expresii și să împrumute cuvinte auzite la televizor, iar aceste manifestări au căpătat proporții uriașe. Un înalt oficial al Guvernului de la Phenian a afirmat că  majoritatea considerabilă a celor 25 de milioane de nord-coreeni obișnuiesc să urmărească posturile din Coreea de Sud. Ca să-i dezvețe de aceste năravuri, regimul comunist de la Phenian amenință cu pedepse brutale

O sursă a Radio Free Asia (instituție finanțată de guvernul american) a declarat că a văzut pe 3 și 4 iulie mai multe emisiuni în care apăreau oameni pedepsiți pentru imitarea cuvintelor și expresiilor populare în Coreea de Sud. Sursa, un locuitor din Chongjin, capitala unei provincii din nordul țării, a declarat: „Potrivit crainicului, 70 la sută dintre oameni vizionează filme și drame din Coreea de Sud. Crainicul a spus alarmat că cultura noastră națională se estompează.

De asemenea, un oficial al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor Coreeni a  vorbit despre efortul de a elimina cuvintele din Coreea de Sud și a dat exemple despre modul în care cei care le folosesc au fost pedepsiți.”

Sursa a declarat că s-au difuzat imagini cu persoane arestate și interogate de poliție. „Erau interogați de anchetatori zeci de bărbați și femei, toți erau rași în cap și cu cătușe la mâini.”

Nu  e prima inițiativă de acest fel a regimului comunist de la Phenian. La începutul anului, liderul suprem al țării a lansat un alt război bizar împotriva sexului, acuzând o creștere a promiscuității în rândul adolescenților.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: