Evenimentul Zilei > International > Kevin Costner, SUPĂARAT şi REVOLTAT pe Trump: „Nu recunosc America”
Kevin Costner, SUPĂARAT şi REVOLTAT pe Trump:  „Nu recunosc America”

Kevin Costner, SUPĂARAT şi REVOLTAT pe Trump: „Nu recunosc America”

Pe fondul revoltei crescânde asupra separării copiilor fără acte de părinții lor de la granița SUA-Mexic, actorul Kevin Costner a reacţionat aseară la abcnews.

"Nu recunosc America de acum", a spus Costner despre criză. " Simt că suntem într-un loc cu adevărat ciudat".  Aproape 2.000 de copii au fost separați de familiile lor pe o perioadă de șase săptămâni în lunile aprilie și mai. Luni, secretarul pentru securitate internă, Kristjen Nielsen, a declarat că acești copii sunt "foarte bine îngrijiți" și că "US Border Patrol" operează "la cele mai înalte standarde din țară".

Dar, imaginile arată altceva cu copiii care sunt separaţi de părinţi şi ţinuţi în spaţii împrejmuite cu sârmă, dormind sub folii de plastic în centrele de detenție, zăcând în condiţii mizere, auzindu-se plânsetul unui copil care cerea "papa"…

"Separarea copiilor fără plan, atunci când acești copii nu pot vorbi engleza – Vă puteți imagina teroarea?" Se întreabă Costner.  Cererile de păstrare a acestor familii împreună, în timp ce părinții sunt urmăriți penal pentru trecerea ilegală în S.U.A., cresc din ambele părți ale culoarului, inclusiv comentariile lui Melania Trump și a lui Laura Bush au avut un ecou puternic în rândul opiniei publice, dar, deocamdată nu se clinteşte nimic.

"Este nevoie de un nivel înalt de compasiune, empatie și inteligență pentru a ne îndepărta de aici", a spus Costner. Trump este programat să se întâlnească cu republicanii de la Capitol Hill în această după-amiază pentru a discuta despre două facturi de imigrare. Niciun proiect de lege nu se referă în mod specific la copiii separați de părinți.