Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor vrea schimbări la TVR. Ce spune despre înlocuirea lui Renate Weber
Kelemen Hunor vrea schimbări la TVR. Ce spune despre înlocuirea lui Renate Weber

Kelemen Hunor vrea schimbări la TVR. Ce spune despre înlocuirea lui Renate Weber

Kelemen Hunor vrea schimbări la TVR. Ce spune despre înlocuirea lui Renate Weber. Vicepremierul afirmă că în SRTV trebuie schimbat modul în care este gestionată instituția.

Kelemen Hunor vrea schimbări la TVR: Trebuie făcută o schimbare în ceea ce priveşte conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi modul de gestionare a resurselor în cadrul acestei instituţii.

Kelemen Hunor : „Din punctul meu de vedere, cel puţin la Televiziune, trebuie făcută o schimbare. Sunt în Comisia de cultură, am urmărit în anii care au trecut, deci acolo nu am nicio reţinere. Sunt multe lucruri care pot fi şi trebuie schimbate în ceea ce priveşte gestionarea resurselor în primul rând. Sunt enorm de mulţi bani care se duc pe funcţionarea Televiziunii.

Kelemen Hunor vrea schimbări la TVR. Ce spune despre înlocuirea lui Renate Weber

Şi, în ceea ce priveşte managementul canalelor TVR 1, TVR 2, TVR3, se poate face cu totul şi cu totul diferit decât se face în acest moment.

Nu acuz pe nimeni, eu spun că este în acest moment în analiză raportul pe trei ani de zile. Poate că era bine să facem analizele la momentul potrivit, în 2018, în 2019. În fiecare an, atunci când au fost depuse aceste rapoarte. Nu s-a întâmplat, o vom face aici, în 2021”, a declarat vicepremierul.

Kelemen Hunor: Directorul general al SRTV nu ar trebui să fie şi preşedinte al Consiliului de Administraţie

Şi continuă: „Eu de ani de zile spun: haideţi să separăm funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie de funcţia de director general. Fiindcă nu e bine să fii şi în fruntea Consiliului de Administraţie, să fii şi director general, să stai pe doi cai.

E bine să separăm aceste două funcţii, cu atribuţii diferite. Politic este pus Consiliul de Administraţie, directorul general trebuie să fie un om de specialitate. În sensul de manager într-o instituţie de media şi trebuie să fie pus acolo după concurs. Pe un proiect managerial de trei, patru, şase ani. Depinde, aici se poate discuta câţi ani ai nevoie să faci performanţă într-o astfel de instituţie, care e o fabrică mare. O uzină uriaşă, care este un serviciu public”, a concluzionat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, despre scchimbarea Renatei Weber

Kelemen Hunor a mai spsus că nu vede niciun motiv pentru care ar trebui să existe vreo grabă cu schimbarea Renatei Weber:

„Când vom vedea raportul, atunci vom da un răspuns cu privire la schimbarea Avocatului Poporului. Eu n-am văzut raportul, nu pot să spun altceva decât că noi nu am votat-o pe doamna Weber când a fost instalată în funcție.

Nu văd motivele pentruc are în acest moment trebuie să ne grăbim cu schimbarea lui Renate Weber. Să vedem ce spune raportul. Dacă raportul spune că a greșit, sigur va fi schimbată prin vot în Parlament.

Ce a făcut Avocatul Poporului de un an și jumătate poate fi discutat oricând de mult vrem. Unii au fost mulțumiți, alții n-au fost. Așa este și cu CCR și cu justiția. Dar nu e treaba mea să discut politic dacă Avocatul Poporului a avut dreptate sau nu când a atacat o OUG.

A atacat o OUG, a pierdut. A atacat o altă OUG, a câștigat. Este menirea Avocatului Poporului să atace dacă e cazul. Nu o să mă lansez nici în atacuri, nici în apărarea ei. Trebuie să așteptăm cu răbdare acest raport”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.