Evenimentul Zilei > International > Justin Trudeau rămâne premierul Canadei
Justin Trudeau rămâne premierul Canadei

Justin Trudeau rămâne premierul Canadei

Justin Trudeau a fost reales prim-ministru al Canadei. Alegerile au fost pline de emoții pentru canadieni care au așteptat, luni seara, încheierea sondajelor în toată țara, dar majoritatea rezultatelor sunt deja cunoscute.

Astfel, Partidul Liberal este alegerea Canadei pentru Guvernul federal, iar Justin Trudeau își va menține poziția de prim-ministru, pentru un al doilea mandat.

Teoretic, scrie presa canadiană, lucrurile se mai pot schimba, având în vedere că liberalii vor putea forma doar un guvern minoritar (deținând mai puțin de 170 de locuri), astfel că vor necesita sprijinul altor partide pentru a putea guverna.

Se pare însă că vor găsi acest sprijin. Liderul PND, Jagmeet Singh, a declarat, luni, că este dispus să colaboreze cu liberalii, ceea ce le-ar asigura acestora o majoritate, dacă optica acestuia nu se va schimba până la final.

În 2015, când a câștigat categoric alegerile parlamentare devenind premierul Canadei, Justin Trudeau a fost considerat noua imagine a liberalismului internațional. Avea 43 de ani și, în cabinetul său a inclus un număr egal de femei și bărbați, precum și persoane cu dizabilități, trei membri ai comunității sikh și două din rândul populațiilor indigene. Într-un material publicat de revista Vogue acesta era numit  ”New Young Face of Canadian Politics”.

Sursa: BlogTO

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.