Astfel, Partidul Liberal este alegerea Canadei pentru Guvernul federal, iar Justin Trudeau își va menține poziția de prim-ministru, pentru un al doilea mandat.

Teoretic, scrie presa canadiană, lucrurile se mai pot schimba, având în vedere că liberalii vor putea forma doar un guvern minoritar (deținând mai puțin de 170 de locuri), astfel că vor necesita sprijinul altor partide pentru a putea guverna.

Se pare însă că vor găsi acest sprijin. Liderul PND, Jagmeet Singh, a declarat, luni, că este dispus să colaboreze cu liberalii, ceea ce le-ar asigura acestora o majoritate, dacă optica acestuia nu se va schimba până la final.

În 2015, când a câștigat categoric alegerile parlamentare devenind premierul Canadei, Justin Trudeau a fost considerat noua imagine a liberalismului internațional. Avea 43 de ani și, în cabinetul său a inclus un număr egal de femei și bărbați, precum și persoane cu dizabilități, trei membri ai comunității sikh și două din rândul populațiilor indigene. Într-un material publicat de revista Vogue acesta era numit  ”New Young Face of Canadian Politics”.

Sursa: BlogTO