Ioan Oltean, unul dintre baronii PDL, ulterior PNL, a fost acuzat în 2015 că a primit 600.000 de euro, într-o biserică, de la omul de afaceri Mihai Rotaru, pentru a interveni la Crinuţa Dumitrean să fie aprobată în comisia ANRP cererea omului de afaceri de acordare a unei despăgubiri de aproape 109 milioane de lei, pentru un teren aflat în Piteşti.

„Nu am fost niciodată în Chitila, ori dacă nu ai fost, nu ai cum să primești bani. Acolo e vorba de mine, nu de un șofer. Cu știință mea nimeni nu a călcat acolo. Aștept fie clasare fie că instanța să se pronunțe corect asupra acestui dosar. Sunt nevinovat”, a spus Ioan Oltean, joi, la DNA.

În rechizitoriu se arătă că în noiembrie 2009, Mihai Rotaru a cumpărat cu 750.000 euro drepturile litigioase pe care o persoană le deţinea asupra unui teren 61.857 mp, în municipiul Piteşti. Aceasta a vândut drepturile după ce, timp de opt ani, nu reuşise să obţină intre în posesia terenului. În iunie 2010, fostul preşedinte al ANRP Crinuţa Dumitrean, vicepreşedinţii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor Sergiu Diacomatu şi Cătălin Teodorescu, precum şi Remus Virgil Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru şi Gabor Attila Marko, membri ai comisiei, au aprobat în regim de urgenţă raportul de evaluare prin care terenul respectiv a fost evaluat la 108.932.000 lei, sumă acordată drept despăgubire lui Mihai Rotaru.Terenul respectiv a fost supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu 98.780.835 lei  – de 10 ori faţă de preţul real.