Evenimentul Zilei > Horoscop > Jurnaliștii sunt considerați imbecili. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Jurnaliștii sunt considerați imbecili. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Jurnaliștii sunt considerați imbecili. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Perioada este favorabilă, mai puţin în adaptarea termică. Atenţie la variaţiile de temperatură, la zăpadă, viscol, unde este, îmbracă-te corespunzător şi totul o să fie bine! Nu pleca la drum lung!

29 ianuarie

 

Jurnaliștii sunt considerați imbecili. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 29 ianuarie s-au născut Thomas Paine, Oprah Winfrey, Romain Rolland, Anton Cehov, Ion Luca Caragiale, Gh. Brăescu, Marţian Negrea, Oana Pellea.

A cincea zi a Filipilor de iarnă. În unele regiuni s-a luat obiceiul ca să se ţină Filipii doar în zilele de 29-31 ianuarie. O triadă centrată pe altă triadă, Sf. Trei Ierarhi din 30 ianuarie.

În această a cincea zi a sărbătorilor lupilor, oamenii din vechime îşi „boiau” chipul şi trupul. Se vopseau cu ocru sau cu tot felul de vopsele naturale, vegetale sau minerale. Ca suport se folosea grăsimea, sau albușul de ou. Toţi oamenii din neolitic aveau această practică, iar obiceiurile nativilor din America şi Africa sunt edificatoare. Sau, din Asia, India în special.

Dar şi aici, în Europa, sunt pomeniţi picţii (pictaţii) din Marea Britanie, inamici valoroşi pentru legiunile romane. Se crede că picţii cei albaştrii sunt europeni ajunşi pe peninsula britanică în timpul glaciaţiunii Wurm şi rămaşi prizonieri în insula rezultată ulterior, prin creştere nivelului oceanului planetar. Poate că şi dacii se „vopseau de război”, cine mai știe!

Se estimeză că acest fenomen de „încălzire globală” se repetă cu o perioadă de circa 13.000 de ani, adică jumătate dintr-o Mare Zodie astrologică de circa 26.000 de ani – în care punctul echinocţiului trece prin toate zodiile, iar axa Nordului descrie un mic cerc complet pe bolta cerească.

Vopsitul corpului şi a feţei avea un caracter religios, magic, de protecţie împotriva bolilor, a animalelor şi a duşmanilor. Machiajul din ziua de astăzi este urmaşul direct al celei de a cincea zi a Filipilor de iarnă, în care fiecare membru al tribului declara culorile şi felul în care se va vopsi în anul ce urmează.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE