"Pentru că mizeriile la adresa mea au continuat şi aseară pe postul controlat de Sebastian Ghiţă, anunţ pe această cale că am decis să demarez toate procedurile judiciare necesare pentru chemarea în instanţa a tuturor celor care se fac vinovaţi de ceea ce mi s-a adresat pe postul de televiziune controlat de Ghiţă", scrie Sorina Matei pe pagina sa de Facebook.
În replică, Dragoş Pătraru, scrie pe blogul personal, că "dacă Ghiță decide conținutul editorial de la România TV, de ce a stat ea, Sorina Matei, atâta timp, acolo?". Ei subliniază că este lipsit de bun simț față de foștii colegi să afirmi că Sebastian Ghiţă controlează conţinutul emisiunilor de la România TV, după doi ani în care a muncit "cot la cot" cu niște oameni care au ținut la ea.
"Draga mea crizată, zic să facem așa. Dacă Ghiță e cel care face sumarul la Starea Nației, ceea ce tu știi că nu e adevărat, dar ai acum nevoie, nu stiu pentru cine, să te lupți cu Ghiță, de-aia minți în halul ăsta, atunci te rog să decizi tu de câte ori să te dau la emisiune. Deși nu contezi, deși sigur glumele pe seama ta, dacă nu-l implică pe Băsescu, nu fac audiență, sacrific 30 de secunde pentru tine, când vrei. Deci, uite, azi nu dau nimic cu tine. Nu am nimic în sumar. Dar dacă vrei, te bag, deci trebuie doar să-mi spui. Dacă vrei mâine un material, la fel, pac, mă suni, găsim ceva amuzant de făcut, sunt câteva faze drăguțe pe youtube, când îți bagi tu (…), în direct. Vai, am voie să spun asta? Că dacă nu am voie să întreb de orgasm… Dacă vrei ceva pentru vineri, că e audiența mai mare, la fel, dai un sms, ceva. Și promit să te bag în emisiune!", a adăugat Dragoş Pătraru.
Sesizare adresată CNA
Societatea civilă s-a sesizat în urma atacurilor la adresa Sorinei Matei. Freedom House România, Grupul pentru Dialog Social și Expert Forum au solicitat CNA să analizeze în ce măsură respectă legislația audiovizuală referirile suburbane, vulgare la adresa jurnalistei Sorina Matei, atacuri promovate în 3 și 10 martie de postul România TV controlat de Sebastian Ghiță, un influent om politic din cadrul partidului de guvernământ.
<object width="620" height="349"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/4zPyycD7oiU?hl=ro_RO&amp;version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/4zPyycD7oiU?hl=ro_RO&amp;version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="620" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>