Elena Udrea a subliniat astăzi că teme precum „ofiţerul acoperit” nu ar trebui să fie de interes pe agenda publică, iar cazul Turcescu arată că e foarte important ca un posibil viitor preşedinte „să nu aibă astfel de schelete în dulap”.

Victor Ponta îşi continuă vizita în SUA, publicând pe pagina sa de Facebook o poză cu Barack şi Michelles Obama. Ieri, Ponta s-a întâlnit cu Victoria Nuland, punctul central al discuţiilor dintre cei doi oficiali fiind consolidarea Parteneriatului Strategic dintre România și SUA.

Iohannis la ICCJ, aleşii locali PNL la PSD. Emoţii mari în tabăra ACL, în contextul în care ICCJ a stabilit primul termen în 25 septembrie în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis. Chiar dacă, personal, Iohannis a declarat că are toată încrederea în justiţia din România, subliniind că „orice decizie a justiţiei trebuie respectată”, apropiaţi ai candidatului ACL au pus toate tunurile pe ANI şi pe şeful acestei instituţii, Horia Georgescu.

Mâna dreaptă a lui Iohannis din PNL, vicepreşedintele Ludovic Orban, îl acuză pe şeful ANI, Horia Georgescu, că „foloseşte tertipuri şi proceduri” în ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis şi că îşi „depăşeşte competenţele” în acest caz. Pentru a fi mai credibil, Orban s-a folosit de exemplul candidaturii lui Mircea Diaconu, subliniind că nici candidatura lui Iohannis nu poate fi influenţată de acţiunea ANI. Asta cu toate că, la data stabilirii candidaturilor PNL pentru europarlamentare, Iohannis şi restul conducerii liberale s-au delimitat de Mircea Diaconu şi nu l-au acceptat pe lista candidaţilor tocmai pentru a evita o eventuală problemă, în cazul în care decizia din justiţie ar fi fost defavorabilă lui Diaconu.

Dimineaţa a venit cu o veste proastă pentru Iohannis, în contextul în care preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat „refacerea USL” în Maramureş, prin cooptarea unui număr de 19 aleşi locali (primari, viceprimari, consilieri locali şi judeţeni) în PSD. Date fiind şi celelalte plecări din ultimele săptămâni, Iohannis asistă neputincios la o adevărată hemoragie de cadre dinspre ACL spre alte formaţiuni politice.

Elena Udrea avertizează: E grav dacă avem un candidat care ar fi fost ofiţer acoperit! Cazul Robert Turcescu arată că e foarte important ca un posibil viitor preşedinte să nu aibă astfel de schelete în dulap, consideră Elena Udrea. Preşedinta PMP a afirmat, ferm, că nu a fost şi nu este ofiţer acoprit, considerând însă că dezbaterea privind existenţa unui ofiţer acoperit printre candidaţi contează, „cu atât mai mult cu cât ne aflăm în campanie”. Udrea a mai declarat că va solicita, în cazul în care ajunge preşedinte, ca toţi ofiţerii acoperiţi din presă să fie retraşi, cu trimitere la cazul recent al jurnalistului Robert Turcescu, care a recunoscut că a fost ofiţer acoperit al unui serviciu secret.

Ponta în fotografie cu fam. Obama şi în discuţii cu Victoria Nuland. Premierul României a publicat pe pagina sa de Facebook o fotografie de la recepţia oferită ieri de preşedintele SUA, Barack Obama, în cinstea şefilor de stat şi de guvern prezenţi la Adunarea Generală ONU din New York. Ponta a avut ieri discuţii şi cu Victoria Nuland, focusul acestora fiind consolidarea Parteneriatului Strategic dintre ţara noastră și SUA. Astăzi, Ponta are programat pe agendă un discurs pe care îl va ţine în faţa Adunării ONU pe tema problemelor de securitate în contextul situaţiei din Ucraina.