„Jurisprudența SÂNGELUI” – Manualul JIHADISTULUI. Ce zice Islamul despre DECAPITĂRI și UCIDEREA COPIILOR
Editura Evenimentul si Capital

„Jurisprudența SÂNGELUI” – Manualul JIHADISTULUI. Ce zice Islamul despre DECAPITĂRI și UCIDEREA COPIILOR

Autor: | | 4 Comentarii | 2931 Vizualizari

Manualul jihadist care justifica atrocitățile Statului Islamic a fost dezvăluit într-o analiză a textului scris de ideologul ISIS.

Manualul, scris de Abu Adullah Al-Muhajir, încearcă să legitimeze barbariile grupării jihadiste, cum ar fi mutilarea cadavrelor, comerțul cu organe umane, decapitarea, uciderea copiilor și a necombatanților, luarea de sclavi și de ostatici, ca și atentatele teroriste din întreaga lume.

După doi ani de cercetări și transcrieri ale textului, experții grupului anti-extremist Quilliam au încheiat evaluarea meticuloasă a cărții de căpătâi a teroriștilor împreună cu o respingere cu argumente teologice solide a interpretării sale deformate a învățămintelor islamice.

„În aproape toate cercurile științifice occidentale și arabe există o uluitoare lipsă de studiu și de preocupare față de acest text odios și periculos”, arată raportul citat de The Guardian. „Sperăm să expunem și să desființăm acest text dezgustător, dar profund insidios și dăunător.”

Manualul jihadist se numește Fiqh al-Dima (Jurisprudența Sângelui).

Cercetătorii de la Quilliam au reușit să pună mâna pe o copie a manualului online din 2015, după ce au descoperit că Fiqh al-Dima era utilizat la instruirea noilor recruți ai Califatului din Siria și Irak.

În acea perioadă, autoproclamatul Stat Islamic cuprindea vaste întinderi din Siria și Irak și o populație de opt milioane de locuitori. De atunci, ISIS a pierdut 98% din teritorii și se reduce acum la o fâșie de deșert de-a lungul frontierei siriano-irakiene.

Manualul conține o grupare de sfaturi privind „retragerea militară”, cu un capitol consacrat chestiunii „a se preda sau a se bate până la moarte”, care afirmă că juhadiștii ar trebui să aleagă moartea.

Șeic Salah Al-Ansari, cercetător principal la Quilliam, care a tradus manualul din arabă și a scris textul care îl combate, susține că nu există nici o exigență religioasă pentru „a se bate până la moarte” și că tradiția islamică de război încurajează tratamentul uman al prizonierilor.

„Lucrarea noastră demistifică și respinge complet argumentele proto-islamice ale lui ISIS, demonstrând ignoranța lor și disprețul pentru studiile islamice tradiționale, ca și pentru valorile umane și islamice fundamentale ale milostivirii și compasiunii”, mai spune Șeicul.

Printre titlurile celor 20 de capitole ale textului se află unele precum „Decapitarea și mutilarea”, „Răpirile care îi îngrozesc pe necredincioși” sau „Cum să-i omori pe spioni”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate