Evenimentul Zilei > International > Juncker își pune CENUȘĂ în cap! Ce s-a întâmplat după ce i-a numit pe parlamentarii europeni „ridicoli”
Juncker își pune CENUȘĂ în cap! Ce s-a întâmplat după ce i-a numit pe parlamentarii europeni „ridicoli”

Juncker își pune CENUȘĂ în cap! Ce s-a întâmplat după ce i-a numit pe parlamentarii europeni „ridicoli”

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene a declarat, după ce i-a jignit pe parlamentarii europeni în timpul unei dezbateri că regretă cuvintele urâte pe care le-a spus.

Juncker a izbucnit marţi în faţa unui Parlament European aproape pustiu în timpul unei dezbateri în sesiune plenară la Strasbourg, consacrată bilanţului preşedinţiei malteze a UE, care s-a încheiat la sfârşitul lui iunie. 

 „Îi salut pe cei care au făcut tot posibilul să fie aici, însă faptul că doar vreo 30 de deputaţi (din totalul celor 751, n.r.) asistă la această dezbatere demonstrează pe deplin că Parlamentul nu este serios şi vreau să spun aceasta astăzi”, a declarat Juncker în faţa europarlamentarilor. „Parlamentul European este ridicol, foarte ridicol', a declarat el în franceză. 'Sunteţi ridicoli', 'Parlamentul este total ridicol”, a insistat apoi în engleză, conform Agerpres. 

Iar reacțiile nu au întârziat să apară. „Pentru Juncker, această dezbatere este un lucru foarte important. Însă el estimează de asemenea că este regretabil să vadă că un asemenea moment are loc în faţa unui Parlament relativ gol”, a declarat miercuri unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Alexander Winterstein, în timpul conferinţei de presă cotidiene a Comisiei Europene, la Bruxelles. 

Cu privire la o întrevedere pe care Juncker a avut-o marţi seara cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, Winterstein a declarat că preşedintele Comisiei Europene 'a regretat alegerea cuvintelor sale' şi 'şi-a reiterat îngrijorarea' cu privire la numărul atât de mic de parlamentari europeni la această dezbatere. 'Situaţia trebuie să fie ameliorată', i-a spus el lui Tajani, potrivit lui Winterstein.