Evenimentul Zilei > Actualitate > Julio Baptista – marea „țeapă” galactică a CFR-ului
Julio Baptista – marea „țeapă” galactică a CFR-ului

Julio Baptista – marea „țeapă” galactică a CFR-ului

Brazilianul de 37 de ani a devenit coșmarul conducerii campioanei Ligii 1 Betano. „Feroviarii” vor să scape de cel poreclit „Bestia”, dar acesta refuză. Totuși, fostul star al lui Real Madrid are cel mai mare salariu din fotbalul românesc, degeaba!

La capitolul imagine, CFR Cluj, campioana en-titre a Ligii 1 Betano, a făcut o mutare spectaculoasă pe piața transferurilor, după ce în vară a achiziționat poate cel mai titrat fotbalist străin care a poposit vreodată în fotbalul din România.

Julio Baptista (37 de ani), uluitorul mijlocaș din Brazilia care a sclipit de-a lungul carierei în tricoul „titanilor” din Europa, precum AS Roma, Arsenal Londra, Sevilla sau Real Madrid, revenise în Gruia, de această dată ca jucător al trupei ardelene, și totul părea promițător pentru „feroviari”.

Astăzi, lucrurile nu mai sunt privite la fel. „Bestia” Baptista a devenit ca un ghimpe în coasta conducerii din Gruia, de care cu greu mai poate scăpa. Lăudat la început pentru forma sa fizică de invidiat, iar calitățile fotbalisticie nu-i puteau fi puse la îndoială, jucătorul din „Țara Cafelei” nu mai evoluase într-un meci oficial de doi ani, ci doar în câteva „demonstrative”.

 

Astm și probleme la genunchi

Din vară și până în prezent, mijlocașul nu a strâns decât 24 de minute pentru CFR Cluj niciun meci ca titular, dar a evoluat doar în jocurile cu Gaz Metan și Sepsi OSK.

Totuși, Julio Baptista mai are contract cu clujenii până în vara lui 2020 și încasează lunar 50.000 de euro, adică cel mai mare salariu din Liga 1, la nivel de jucător. Potrivit GSP.ro, brazilianul ar mai avea de primit aproape un milion de euro, și a transmis clar că nu acceptă nicio negociere.

Acaparați de euforia transferului, clujenii nu l-au mai testat pe Baptista, deși s-a descoperit că jucătorul avea astm şi probleme cu genunchi.