Evenimentul Zilei > Actualitate > Cutremur în media. Povestea poate distruge un gigant. Astăzi și-a anunțat demisia
Cutremur în media. Povestea poate distruge un gigant. Astăzi și-a anunțat demisia

Cutremur în media. Povestea poate distruge un gigant. Astăzi și-a anunțat demisia

Julian Reichelt, redactor-șef al cotidianului german Bild, a fost suspendat din funcție la cererea sa. Acuzații grele de la colegele sale.

Julian Reichelt, redactor-șef al cotidianului german Bild, este vizat de o anchetă internă după plângerile depuse de mai multe colege.

El a cerut să fie temporar suspendat din funcție, a anunțat sâmbătă grupul Axel Springer.

„Pentru a permite clarificări și a nu împovăra redacția, (Reichelt) a cerut consiliului să fie eliberat temporar din funcție până când acuzațiile vor fi clarificate”, a declarat într-un comunicat proprietarul grupului media din care face parte cotidianul german, precizând că cererea i-a fost acceptată.

Julian Reichelt face obiectul mai multor plângeri pentru hărțuire morală și abuz de autoritate.

Julian Reichelt, redactor-șef Bild, suspendat din funcție

Grupul a decis să deschidă o anchetă. Aceasta e condusă de o firmă de avocatură.

Ancheta privește „posibile încălcări ale conformității” cu valorile și regulile ziarului. Redactorul-șef în vârstă de 40 de ani ar fi încălcat mai multe astfel de reguli.

Acesta este suspectat că a promovat stagiare cu care avea aventuri. Apoi, el le îndepărta, sau chiar le concedia din funcția deținută.

De câteva luni, mai multe angajate au atras atenția conducerii. Care a trenat însă să verifice acuzațiile la adresa puternicului redactor-șef al tabloidului. Informațiile sunt prezentat în cadrul săptămânalului Der Spiegel.

Julian Reichelt „respinge aceste acuzații”, a precizat grupul Axel Springer.

„Ancheta este încă în desfășurare”, a precizat grupul german, care nu dorește să ofere „pentru moment detalii despre anchetă și acuzații”.

Cu un tiraj de aproximativ două milioane de exemplare, ziarul Bild, creat în 1952, se concentrează pe fapt divers, sport și știri despre celebrități fiind cel mai important cotidian din Germania.

Tot sâmbătă, la Berlin a fost anunțată deschiderea unei anchete interne care îl vizează pe Klaus Dörr, directorul artistic al Volksbühne din Berlin, unul dintre principalele teatre din capitala Germaniei.

Ancheta se concentrează pe acuzațiile de abuz de putere și comportament inadecvat față de femei de la începutul anului, scrie Agerpres.

Citește și: Noi restricții în toată România. Se aplică începând de azi

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.