Evenimentul ZileiEVZ SpecialJudecătorii care l-au condamnat pe avocatul Robert Roșu fug la pensie

Judecătorii care l-au condamnat pe avocatul Robert Roșu fug la pensie

Judecătorii care l-au condamnat pe avocatul Robert Roșu fug la pensie
Judecătorii care l-au condamnat pe avocatul Robert Roșu s-au retras din peisaj după mult critici primite și proteste împotriva deciziei.

Plouă cu cereri de pensionare la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorul Ionuț Matei și-a depus cererea de pensionare imediat după ce l-a condamnat pe avocatul Robert Roșu în dosarul „Ferma Băneasa”. Imediat după cererea acestuia a urmat dorința subită de pansionare a judecătoarei Florentina Dragomir. Și aceasta a făcut parte din completul care l-a condamnat pe avocatul Roșu.

Judecătoarea ar vrea să părăsească sistemul pe data de 15 iunie, conform cererii de pensionare.

Trebuie precizat faptul că Uniunea Naţională a Barourilor din România a transmis că hotărârea, pronunţată în decembrie 2020 şi motivată cu mult după termenul legal, „reprezintă un precedent periculos pentru viitorul profesiei”

În ultimele trei luni, avocații au protestat de mai multe ori la Palatul de Justiție din București și în alte orașe din cauza condamnării lui Robert Roșu.

Judecător fără jurământ

Inițial, Florentina Dragomir a fost procuror, până în 2009 când a fost transferată ca judecător la Tribunalul București. Potrivit surselor, aceasta nu ar fi făcut jurământul înainte de a ocupa funcția de judecător, fapt ce a stârnit controverse.

Dragomir a fost promovată la ÎCCJ în 2011, deși avea doar un an și 10 luni experiență de judecător și aviz negativ din partea ÎCCJ.

Judecătoarea Dragomir a făcut partea în ultimii 10 ani din completurile care au dispus condamnări în dosare celebre, printre cei vizați fiind Adrian Năstase, Elena Udrea, Liviu Dragnea (respingerea contestației la executare), Dorin Cocoș, Gheorghe Ștefan,


Accesează: