Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoare celebră: „Ne ucidem pentru o siglă de partid. Ne merităm soarta”
Judecătoare celebră: „Ne ucidem pentru o siglă de partid. Ne merităm soarta”

Judecătoare celebră: „Ne ucidem pentru o siglă de partid. Ne merităm soarta”

Președintele Tribunalului Timiș, judecătoarea Adriana Stoicescu, acuză radicalizarea societății românești în jurul unui partid politic sau al altuia.

Judecătoarea Adriana Stoicescu a comentat, într-o postare pe rețelele de socializare, situația în care a ajuns societatea românescă, după 30 de ani de democrație, în care românii au ajuns să se urască din cauza simpatiilor politice.

„Imensa revărsare de ură ne arată că nu a mai rămas nimic de făcut. Încrâncenaţi şi demenţi, ne ucidem pentru o siglă de partid. În 30 de ani ne-am perfecţionat în minciună şi slugărnicie. În războaie care nu sunt ale noastre. Este incredibil cât de jos am ajuns…un popor prizonier al unei demenţe care îşi are rădăcina în ură”, a scris judecătoarea pe Facebook.

Potrivit spuselor sale, românul s-a transformat dintr-un poet, așa cum era descris în trecut, într-un vătaf, precum Tănase Scatiu, slab pregătit, care nu-și dorește decât să parvină și să-și umilească concetățenii.

„Modelul lui, chiar dacă nu ştie, este Tănase Scatiu, arendaşul bogat, boierul care se căsătoreşte doar pentru a parveni şi a intra în politică; un personaj odios pe toate planurile, un agramat prin excelenţă, dar cu stofă de negustor. Acum nu mai avem nici măcar stofă de negustor. Românul se naşte, parcă, doar pentru a fi şef”, a mai scris judecătoarea.

Un vătaf meschin și lipsit de pregătire

Adriana Stoicescu a descris „noul tip de român”, așa cum îl vede, încrâncenat și agresiv, un șef care nu are milă nici măcar de proprii părinți.

„Nu contează cum şi de ce, el trebuie să iasă în faţă, să domine, să dea cu pumnul în masă. Să urle cu ochii ieşiţi din orbite. Românul ajuns şef nu are nici mamă, nici tată. Unica lui plăcere este să umilească tot ce mişcă: colegi, subordonaţi, tot ce ar putea gravita în jurul lui. În orice instituţie publică te-ai duce, îl întâlneşti”, a scris judecătoarea în postarea de pe Facebook, după care a continuat:

„Meschin, nepregătit, nul profesional, ajuns prin forţa împrejurărilor într-o funcţie de decizie, are convingerea că i se cuvine totul. În ultimii ani a învăţat să vorbească despre management şi scara lui Maslow. Să se îmbrace cât de cât decent şi, surprinzător, să fie plăcut mirositor…ceea ce, să recunoaştem, e un mare pas înainte…Dar, în spatele imaginii de faţadă, se află acelaşi individ meschin, gata oricând să spele pe jos cu subalternii si să-şi pupincurească şefii. Să nedreptăţească. Să umilească”.

Ea a încheiat arătând că acesta este modelul de lider promovat în democrația românească, vătaful orbit de ură și răzbunător cu cei mai slabi, dar umil și slugarnic în fața celor mai puternici de care depinde sinecura pe care și-a negociat-o.

„Pe lângă apucăturile de dictator, are calitatea de a fi cel mai umil servitor în faţa mai marilor săi. Ca naţiune, nu ne vom dezvolta câtă vreme modelul nostru de lider este, încă, vătaful. Vătaful orbit de ură, dornic de răzbunare. Vătaful care stă în poziţie de drepţi pentru a-şi negocia sinecura. Ne merităm soarta”, a mai scris judecătoarea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: