Evenimentul Zilei > Politica > Ce ne așteaptă după parlamentare. Ponta nu vede altă soluție
Ce ne așteaptă după parlamentare. Ponta nu vede altă soluție

Ce ne așteaptă după parlamentare. Ponta nu vede altă soluție

Măsurile adoptate de autorități în această perioadă, în scopul combaterii pandemiei de coronavirus, sunt haotice și nu țin cont decât de calendarul alegerilor.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a comentat actuala situație legată de măsurile şi restricţiile propuse de autorități, în contextul alegerilor locale și a celor parlamentare programate pentru 6 decembrie. El a declarant că măsurile guvernului sunt haotice, lipsite de sens și care urmăresc doar pregătirea alegerilor din 6 decembrie.

Fostul premier s-a arătat convins că, imediat după alegeri, România va intra în lockdown.

„Nu poți să închizi și să deschizi orașe în funcție de alegeri, trebuie în funcție de ce zic specialiștii. Teste facem din ce în ce mai puține. În alte țări, graficul cu numărul de teste e tot în crestere, numai la noi scade numărul de teste. Aberația e că nu înseamnă că dacă nu facem teste, nu avem virusul. În alte țări, dacă faci la privat, ți se decontează, la noi, nu. Parcă eu îmi fac testul de plăcere”, a declarant Ponta în cadrul emisiunii moderate de Victor Ciutacu.

Fostul premier a precizat că acest lucru se întâmplă din cauză că sunt programate alegeri, iar deciziile privind sănătatea publică sunt luate în funcție de acestea.

„România a ajuns o țară în care niște oameni care se trezesc și deschid laptopul, eventual coboară până la cafea, hotărărsc ce să facem. Dar de taximetrist, medic, asistent, curier, care să stea acasă să lucreze pe laptop, ați auzit?  De ăia nu ne interesează, că sunt alegătorii PSD, sunt proști, îl votează pe Piedone. Asta m-a enervate, dar ce, alegătorii nu sunt egali?”, a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta a arătat că se închide industria HoReCa, însă rămân deschise sălile de jocuri mecanice.

„Cei cu sălile de păcănele au acces direct la guvern, cei din HoReCa stau la televizor și țipă degeaba. O să dea drumul în noiembrie, o să mâncăm în restaurante, din 7 decembrie vine viața de după alegeri, când se închide tot”, a spus Victor Ponta la România TV.