Evenimentul Zilei > International > JORNAL ECONÓMICO: Valdis Dombrovskis explică redresarea la Forumul Economic de la Bruxelles
JORNAL ECONÓMICO: Valdis Dombrovskis explică redresarea la Forumul Economic de la Bruxelles

JORNAL ECONÓMICO: Valdis Dombrovskis explică redresarea la Forumul Economic de la Bruxelles

Inițiativa se va concentra asupra celei mai bune modalităţi de relansare a economiei europene în conjunctura unei pandemii și a unei crize economice.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, și comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni,
participă astăzi, 8 septembrie, la Forumul Economic de la Bruxelles, care se va desfăşura în format digital.

„Forumul este evenimentul economic anual emblematic al Comisiei Europene, anul acesta împlinind 20 de ani. Condițiile economice excepționale cauzate de pandemia de coronavirus și în vederea garantării sănătăţii și siguranței publicului, a vorbitorilor și a personalului, Forumul a fost transformat într-un eveniment digital”, precizează un comunicat al RAPID, buletinul informativ al Reprezentanței Comisiei Europene în Portugalia.

Potrivit acestei note informative, „Forumul se va concentra asupra celui mai bun mod de relansare a economiei europene”. Subiectele aflate în dezbatere vor cuprinde, printre altele, politica bugetară și monetară, Planul de Redresare și bugetul UE pe perioada 2021-2027, precum și tranzițiile ecologică și digitală, se arată în comunicatul menţionat.

(Articol de Nuno Miguel Silva)

Traducerea: Iulia Baran, RADOR

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: