Jojo: "Subiectul corupţiei e dureros de real"

Jojo: "Subiectul corupţiei e dureros de real"

Cântăreaţa a vorbit pentru EVZ despre colaborarea cu Sergiu Nicolaescu, corupţia din România şi despre unde şi-a găsit inspiraţia pentru Monica Lăcustă.

Jojo (Cătălina Grama) revine în pielea Monicăi Lăcustă, acum mai îmbrăcată decât în "Poker". Cântăreaţa a explicat pentru EVZ ce înseamnă pentru ea colaborarea cu Sergiu Nicolaescu.

Au existat scene care i-au pus probleme la filmări? "Nu am avut scene dificile. Nu spun că a fost uşor, dar toate lucrurile au funcţionat incredibil! Mi-a făcut o reală plăcere să mă reîntorc pe platourile de filmare alături de unii dintre cei mai mari actori români. Sunt convinsă că experienţa căpătată alături de domnul Sergiu Nicolaescu îmi va fi foarte folositoare pe drumul meu cinematografic", arată actriţa în devenire.

Se bucură enorm să revină într-un film care poartă semnătura lui Sergiu Nicolaescu. "Pentru mine, fiecare astfel de ocazie nu face decât să mă onoreze. Sunt deosebit de atentă în preajma dum­­­­nealui, nu numai la indicaţiile pe care le are pentru mine, ci şi la cele pe care le oferă celorlalţi actori. Îmi place să fiu lângă domnul Nicolaescu şi atunci când nu filmează cu mine, pentru că am foarte multe lucruri de învăţat de la dânsul. Sper să avem ocazia să lucrăm din nou împreună cât mai curând. Sergiu Nicolaescu este un om fascinant! Privesc către acest mare regizor al nostru cu aceeaşi încântare pe care o am când văd la televizor alţi mari regizori ai lumii. Ca actriţă, a avea în lista filmelor înfăptuite două care să-i poarte semnătura este un lucru rar", accentuează Cătălina Grama. Datoria unui artist

Ne puteți urmări și pe Google News

Nicolaescu a făcut încă un film pe tema corupţiei. De ce? "Pentru că subiectul corupţiei e dureros de real. Pentru că un popor întreg aşteaptă o schimbare şi pentru că astfel noi, artiştii români, tragem un semnal puternic de alarmă. A face diferenţa stă cumva şi în mâinile noastre. Un artist este dator veşnic publicului său. Prin «Ultimul corupt din România» aducem în faţa publicului nostru o problemă care ne roade cumva pe noi toţi. Da, este comedie, dar una cu o morală puternică! Sunt convinsă că toţi cei ce vor vedea filmul vor căpăta o poftă şi mai mare pentru o schimbare în adevăratul sens al cuvântului!", opinează cântăreaţa.

În noul film, Jojo sare din nou în piscină, dar de data asta îmbrăcată. "Piscina e locul în care Monica devine jucăuşă, cuceritoare. În scena cu piscina ea vine «încălzită» de la minister. Se aruncă în apă îmbrăcată tocmai pentru a atrage şi mai mult atenţia", detaliază Jojo. HOBBY

Pictura, Facebook şi "Dansez pentru tine"

"Pasiunea pentru pictură a pornit din frageda mea copilărie. Tatăl meu m-a învăţat să iubesc frumosul şi arta şi mi-a arătat cum să desenez. Îmi arăta mereu picturi celebre şi îmi povestea despre autorii lor. Marcantă pentru mine în acea perioadă a fost lucrarea lui Velasquez, «Las meninas». M-am îndrăgostit de un detaliu din lucrarea sa care o înfăţişa pe Infanta Spaniei care a avea cam aceeaşi vârstă cu mine. Printr-o fetiţă cu rochie princiară şi bucle aurii am descoperit eu lumea copleşitoare a artelor plastice. Am pictat de când mă ştiu. Mi-am dorit să studiez pictura. Pictez liber, fără cunoştinţe şi fără teamă de a comite greşeli despre care nu ştiu nimic", povesteşte Jojo.

Mai are un hobby. E foarte activă pe Facebook. "Faptul că astăzi pot transmite o idee într-o fracţiune de secundă către mii de oameni mi se pare un cadou imens! Îmi place să împărtăşesc celor care îmi sunt alături gândurile mele în orice privinţă. Sunt permanent aproape de prietenii mei de pe Facebook pentru că şi ei sunt acolo când am nevoie de ei. Cel mai bun exemplu este «Dansez pentru tine». E un lucru minunat să ştii că, dacă ai ceva de spus, ai alături nişte oameni formidabili care să te asculte! Consider că un astfel de fenomen poate produce numai schimbări în bine. Celor care doresc să ni se alăture pe Jojo-Cătălina Grama le transmit următorul lucru care a devenit şi laitmotivul paginii mele : «Nu-mi trebuie mult. Doar prieteni». Este foarte adevărat. Datorită lor am devenit ceea ce sunt astăzi şi le mulţumesc", ţine să spună cântăreaţa.

Cumva, în ultima vreme, a jucat doar roluri negative. Să fie şi ăsta un hobby? "Şi încă nu a apărut «S-a furat mireasa»! Nu ştiu... Pur şi simplu aşa s-a întâmplat. Să ştii însă că pentru mine un personaj nu e pozitiv sau negativ, ci doar un personaj. Altele sunt lucrurile care mă intrigă în legătură cu personajele pe care le am de interpretat. Ce slăbiciuni au, ce iubiri, ce dorinţe, ce au de ascuns sau de oferit... Aşa îmi privesc eu personajele. Şi mai am un gând... Îmi imaginez că au existat dintotdeauna în mine şi că doar în momentul respectiv le las să iasă...Să existe. Astfel se întâmplă creaţia". <iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8f4_2SKWc3c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

"Mi-am găsit inspiraţia în Ipocrizie, Minciună, Faţadă, Falsă-Modestie, Crimă, Înşelăciune, Duplicitate. E posibil însă că în peisajul politic, aceste surse de inspiraţie să fie des întâlnite.“ CĂTĂLINA GRAMA, cântăreaţă şi actriţă

Citiţi şi:

  • Jojo şi corupţia
  • Jojo face sărituri în piscină în costum de ministru
  • Sergiu Nicolaescu: "Nu am niciun film de care să îmi fie ruşine"