Crima care a șocat America. Moartea unui polițist a fost mediatizată în toată țara

Crima care a șocat America. Moartea unui polițist a fost mediatizată în toată țara Crimă. Sursa foto: Dreamstime.com

Moartea unui polițist din Boston, John O’Keefe, a șocat America. Cadavrul lui O’Keefe a fost găsit în zăpadă, pe 29 ianuarie 2022, în fața casei unui alt polițist din Boston, în Canton, Massachusetts. Iubita lui, fosta profesoară de finanțe Karen Read, a fost acuzată că l-ar fi lovit cu mașina, după ce a băut alcool, iar apoi a plecat de la locul accidentului. Aceasta a spus că este nevinovată.

Proteste după moartea lui John O’Keefe

Locuitorii din Canton s-au întrebat dacă O’Keefe a fost bătut în casa polițistului, apoi aruncat afară și lăsat să moară zăpadă sau dacă iubita lui l-a lovit mortal cu mașina și a fugit. Protestatarii au acuzat autoritățile locale de mușamalizare, pentru a-l proteja pe polițist. Ei s-au dus la ședințele consiliului municipal pentru a cere explicații. Alții au făcut numeroase postări pe rețelele de socializare.

Selecția juriului a început săptămâna aceasta în comitatul Norfolk, la sud de Boston. Cu toate astea, notorietatea cazului complică procesul de alegere a unui juriu imparțial, a spus Daniel Medwed, profesor de drept penal la Northeastern. Universitate.

Imaginile de pe camerele de supraveghere îi arată pe el și pe Read în seara de 28 ianuarie 2022, bând la două baruri Canton cu prietenii, inclusiv cu colegul polițist care este suspect. După câteva ore petrecute în baruri, aceștia au luat mașina și s-au dus la polișist acasă pentru a continua petrecerea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spune iubita polițistului ucis

Read, în vârstă de 44 de ani, a spus că l-a lăsat pe O’Keefe la casa colegului, apoi a mers acasă la iubitul ei să doarmă, deoarece nu se simțea bine. Femeia a spus că s-a panicat foarte tare când a văzut O’Keefe nu e acasă. Ea le-a spus anchetatorilor că a sunat apoi două prietene și că l-au căutat împreună pe O’Keefe, dar fără rezultat.

Avocații lui Read, iubita polițistului mort, spun că totul este o înscenare împotriva clientei lor. Avocatul Alan Jackson crede că O’Keefe a intrat în casa colegului său în acea noapte și că s-a certat cu cineva. „Cred că acea confruntare a devenit fizică și a fost bătut până la inconștiență”, a spus Jackson. „Aceasta a fost o mușamalizare... a fost ucis în acea casă și cadavrul său a fost plasat afară”, susține el.

John O’Keefe ar fi fost lăsat să moară în frig

Cu toate astea, acuzarea susține că Read și O’Keefe s-au certat, bărbatul a ieșit în grabă din mașină, iar iubita lui, care era beată, l-a lovit cu mașina și a fugit, lăsându-l să moară în zăpadă. Avocații spun că o altă femeie, cumnata polițistului în curtea căruia a fost găsit O’Keefe, ar fi implicată în uciderea acestuia. Când i-au verificat telefonul, anchetatorii au descoperit că aceasta căutase pe Google „cât durează să mori de frig”, potrivit CNN.