Joe Biden uimește din nou. Canibalii i-ar fi mâncat un unchi. Reacția lui Trump, savuroasă

Joe Biden uimește din nou. Canibalii i-ar fi mâncat un unchi. Reacția lui Trump, savuroasă Joe Biden. Sursa foto: Facebook

Joe Biden a sugerat că unchiul său ar fi fost mâncat de canibali după ce avionul său a fost doborât în ​​timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După această nouă declarație bizară, președintele american a ajuns din nou ținta ironiilor.

Joe Biden a declarat că unchiul său a fost mâncat de canibalii

Joe Biden a provocat din nou stupoare după ce a povestit cp unchiul său ar fi fost devorat de canibali în Noua Guinee, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Casa Albă a sărit în apărarea lui Joe Biden spunând că președintele a dorit să aducă un omagiu soldaţilor şi foştilor combatanţi. Joe Biden a adus un omagiu memoriei unchiului său în timpul unei vizite în oraşul natal al acestuia, Scranton, Pennsylvania.

Biden, care abia împlinise un an când unchiul său a murit în 1944, a vizitat un monument dedicat soldaţilor căzuţi în război şi a atins cu vârful degetelor numele locotenentului Ambrose Finnegan, gravat pe stelă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avionul unchiului „a fost doborât în Noua Guinee, iar corpul său nu a fost găsit niciodată, pentru că existau o mulţime de canibali - serios - în această parte” a insulei din Oceania, a declarat Joe Biden.

Agenția prizonierilor de război îl contrazice președintele SUA

Dar site-ul Agenţiei oficiale privind prizonierii de război şi americanii dispăruţi indică faptul că avionul lui Ambrose Finnegan „s-a prăbuşit” în mare în largul coastelor din Noua Guinee.

President Joe Biden delivers remarks at a podium.Joe Biden. Sursa foto: Facebook

Și purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a confirmat că unchiul preşedintelui „şi-a pierdut viaţa când avionul său militar s-a prăbuşit în Pacific” şi nu pe uscat.

Ea i-a luat apărarea lui Joe Biden și spune că președintele a „pus în evidenţă istoria unchiului său” pentru a-şi arăta sprijinul faţă de veterani. A fost o modalitate de a pune accentul pe contrastul faţă de rivalul său în cursa prezidenţială, Donald Trump, care în timpul mandatului său de preşedinte (între 2017 şi 2021) i-ar fi calificat pe soldaţii care au murit în lupte drept nişte „rataţi”.

Reacția lui Donald Trump, savuroasă

Foști asistenți ai lui Donald Trump au spus că a făcut aceste comentarii atunci când nu a vrut să viziteze un cimitir pentru americanii morți în război în Franța în timpul primului său mandat de președinte în 2018. Domnul Trump a negat că a făcut aceste remarci.

După comentariul bizar la lui Biden, opoziţia republicană nu a ezitat să ridiculizeze această nouă digresiune extravagantă a preşedintelui Joe Biden în vârstă de 81 de ani, o ilustrare, potrivit acesteia, a declinului său cognitiv.

„Dar da...aşa este Joe...”, a ironizat fostul preşedinte Donald Trump pe contul său oficial de campanie de pe X, potrivit news.sky.com.