Evenimentul Zilei > International > Biden taie finanțarea pentru zidul de la granița cu Mexic. Liber la imigrație
Biden taie finanțarea pentru zidul de la granița cu Mexic. Liber la imigrație

Biden taie finanțarea pentru zidul de la granița cu Mexic. Liber la imigrație

Președintele Joe Biden a hotărât să taie finanțarea pentru zidul început de Donald Trump la granița dintre Statele Unite și Mexic. Decizia a fost transmisă de noul lider de la Casa Albă către Congres.

Noul președinte al Statelor Unite, Joe Biden taie finanțarea pentru zidul lui Trump de la frontiera dintre SUA și Mexic.

Preşedintele american, Joe Biden, a transmis Congresului că a anulat finanţarea pentru proiectul demarat la inițiativa predecesorului său Donald Trump. Astfel, lucrările de construire ale zidului menit să stopeze imigrația ilegală, de la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic vor fi stopate.

„Am stabilit că decretarea urgenţei naţionale la frontiera sudică nu era justificată. De asemenea, am anunţat că, prin politicile Administraţiei mele, nici un dolar furnizat de contribuabili nu va mai fi direcţionat pentru construirea unui zid la frontieră. Am cerut o revizuire atentă a tuturor resurselor acordate sau destinate acestui scop”, a transmis Joe Biden Congresului.

Informația a fost prezentată pe site-ul de ştiri Axios.com.

Joe Biden taie finanțarea pentru zidul lui Trump

Construcția zidului de la frontiera Statelor Unite cu Mexicul a fost demarată de fostul președinte Donald Trump. Acesta a invocate o situație de urgență națională, în luna februarie a 2019. Astfel, Donald Trump a putut redirecționa sume de ordinul miliardelor de dolari pentru a finanța acest proiect controversat.

De altfel, decizia președintelui Donald Trump a fost urmată de o serie de procese de contestare. Mai mult Congresul a făcut numeroase încercări pentru a bloca proiectul.

Promisiunile lui Trump din campania electorală

Construcția unui zid la graniţa SUA cu Mexicul a reprezentat principala promisiune a preşedintelui Donald Trump din campania din 2016. Scopul acestuia era să oprească fluxul de imigranți ilegali și de droguri care ajungeau în SUA.

Guvernul SUA a cheltuit peste 5 miliarde de dolari pe această construcţie. În plus, fostul președinte a ordonat ca 10 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului să fie redirecţionaţi pentru finanţarea proiectului.

Zidul lui Trump este o înşiruire de bare metalice cu înălțimi cuprinse între 6-10 metri. Pentru ridicarea acestor bariere s-au folosit 592.000 de metri cubi de beton pentru fundație şi 539 de tone de oţel.