Evenimentul Zilei > International > Xi Jinping către Joe Biden: „Taiwan, Hong Kong și Xinjiang sunt afaceri interne”
Xi Jinping către Joe Biden: „Taiwan, Hong Kong și Xinjiang sunt afaceri interne”

Xi Jinping către Joe Biden: „Taiwan, Hong Kong și Xinjiang sunt afaceri interne”

ANSA. Chestiunile referitoare la Taiwan, Hong Kong și Xinjiang sunt "afaceri interne care privesc suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei", a spus președintele Xi Jinping în prima discuție telefonică pe care a avut-o împreună cu omologul său american Joe Biden de la preluarea mandatului la Casa Albă.

Xi, în raportul făcut de „Global Times”, tabloidul naționalist al „Cotidianului Poporului”, a adăugat că „Statele Unite ar trebui să respecte interesele fundamentale ale Chinei și să abordeze aceste probleme cu prudență”.

Polemica dintre China și SUA s-ar încheia cu „un dezastru pentru ambele țări”, a subliniat Xi Jinping, afirmând că SUA și China „ar trebui să se respecte reciproc”.

În raportul rețelei de stat CCTV, Xi a solicitat restabilirea unui mecanism de dialog cu Statele Unite pentru a gestiona problemele deschise și pentru a preveni „neînțelegerile și erorile” de evaluare, invitând la un dialog „constructiv”.

Xi Jinping către Joe Biden: „Taiwan, Hong Kong și Xinjiang sunt afaceri interne”

Casa Albă susține că Biden i-a reiterat, apoi, lui Xi îngrijorările Statelor Unite ale Americii și în ceea ce privește ceea ce el a definit „practici economice coercitive și incorecte” și pentru „acțiunile decisive în creștere” ale Chinei în regiune” și față de Taiwan”. Cei doi lideri au abordat, de asemenea, probleme legate de pandemia de COVID-19, schimbările climatice și proliferarea armamentelor. Biden a subliniat în cele din urmă că prioritatea sa este protejarea siguranței, prosperității, sănătății și stilului de viață al cetățenilor americani.

https://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2021/02/11/xi-a-biden-taiwan-hong-kong-e-xinjiang-sono-affari-interni_c1f31925-b862-468d-b8b5-564b3ceded17.html

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.