Alegerile prezidențiale din SUA au oferit întotdeauna subiecte fierbinți. Este cazul și acum, cu Joe Biden și Donald Trump pregătiți să ducă o bătălie pe viață și pe moarte pentru Casa Albă.

Cotidianul britanic Daily Mail reia povestea nelămurită a unei agresiuni sexuale de care a fost acuzat Joe Biden.

Cu 27 de ani în urmă, o femeie suna în emisiunea lui Larry King, de la CNN, și întreba ce să facă fiica ei – să depună sau nu plângere împotriva unui bărbat pentru agresiune sexuală? Cel în cauză, acuzatul, era un „senator foarte cunoscut”.

Tara Reade, fostă consilieră a lui Biden, a confirmat că mama ei a sunat în emisiune, iar cel care a atacat-o este chiar senatorul pentru care lucra. Reade a și depus o plângere penală oficială împotriva lui Joe Biden, pe 9 aprilie 1993, dar nimic nu s-a întâmplat. Politicianul a negat vehement acuzațiile, iar oamenii din staff-ul său s-au dezis total de presupusa victimă.

În plângerea oficială, Tara Reade scria că actualul candidat democrat la președinția Americii i-a băgat mâna sub fustă și a pipăit-o cu degetele în zona intimă. La momentul respectiv, Tara Reade afirma că a vorbit cu mama ei, cu fratele și un prieten de familie despre atacul senatorului Biden. Collin Moulton, fratele ei, a confirmat cele relatate.

„Femeile au dreptul să-și spună povestea, iar reporterii au obligația de a verifica riguros aceste afirmații”, a reacționat Kate Bedingfield, director adjunct al campaniei lui Joe Biden.

„(n.r. – Joe Biden ) şi-a dedicat viaţa publică schimbării culturii şi legilor legate de violenţa împotriva femeilor. El crede cu tărie că femeile au dreptul de a fi auzite – și auzite cu respectul cuvenit”, a completat ea.

Totuși, clipul din 1993, cu mama Tarei Reade plângându-i-se lui Larry King despre hărțuitorul Joe Biden, a stârnit valuri pe social media. Filmul a fost distribuit inclusiv de Donald Trump Jr, fiul actualului președinte american. „OMG. Chiar și mass-media de azi va avea de furcă în a acoperi povestea asta. Joe Biden nu se adăpostește în buncărul său de frica pandemiei, el se ascunde de Tara Reade”.