Evenimentul Zilei > International > Joe Biden rupe tăcerea! Care este data în care pandemia va fi îngenuncheată
Joe Biden rupe tăcerea! Care este data în  care pandemia va fi îngenuncheată

Joe Biden rupe tăcerea! Care este data în care pandemia va fi îngenuncheată

Noul om de la Casa Albă, Joe Biden a anunțat care va fi momentul în care pandemia va fi îngenuncheată. Președintele american a spus că atunci când va veni totul va reveni la normal.

Noul om de la Casa Albă, Joe Biden, a anunțat care va fi momentul în care pandemia va fi îngenuncheată. Președintele american a spus că atunci când va veni acel moment oamenii nu vor mai fi obligați să poartă mască sau să respecte distanțarea socială.

Declarațiile au fost făcute în prima vizită a lui Joe Biden în afara Washington-ului.

Ce a declarat Joe Biden

„Cred că până la Crăciun vom fi într-o situaţie foarte diferită de cea din prezent. Într-un an, cred că vor fi mult mai puţini oameni care trebuie să poarte mască sau să de distanţeze social”, a declarat Biden în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul desfăşurată în Milwaukee, statul Wisconsin.

Joe Biden a insistat că nu vrea să le creeze americanilor false speranţe şi că reîntoarcerea la normalitate, estimată pentru Crăciun, este tot ce poate estima pentru moment, în condiţiile în care vaccinarea în SUA este încă în etapa timpurie.

Potrivit lui preşedintelui american, toţi cetăţenii care doresc să se vaccineze ar urma să poată face acest lucru până la finele lunii iulie.

El spune că, până atunci, administraţia sa va asigura un stoc de 600 de milioane de doze, suficient pentru inocularea tuturor americanilor.

Preşedintele vrea ca legea vizând salvarea economiei după pandemie să fie adoptată de Congres în cursul următoarelor săptămâni, astfel ca americanii să-şi poată primi stimulentul financiar de 1.400 de dolari prevăzut de proiect şi să poată fi majorate alocaţiile de şomaj.