Evenimentul Zilei > International > Joe Biden, la 100 de zile de mandat. Câte bile negre i-au dat americanii
Joe Biden, la 100 de zile de mandat. Câte bile negre i-au dat americanii

Joe Biden, la 100 de zile de mandat. Câte bile negre i-au dat americanii

Activitatea președintelui american Joe Biden la 100 de zile de la instalare este privită favorabil de către 52% dintre americani. Totuși, Joe Biden are cea mai scăzută rată de satisfacţie comparativ cu oricare alt preşedinte american de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, în acest moment al mandatului său.

Activitatea preşedintelui Joe Biden este privită în mod favorabil de majoritatea americanilor la 100 de zile de la preluarea mandatului. Acest fapt este revelat de rezultatele a două sondaje de opinie date publicităţii duminică. Americanii apreciază, în proporție de două treimi, în special modul de gestionare a pandemiei de către actualul locatar de la Casa Albă.

Joe Biden are cea mai scăzută rată de satisfacție de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Aproximativ 52% din persoanele chestionate într-un sondaj realizat pentru Washington Post şi canalul ABC au declarat că aprobă „puţin” (18%) sau „clar” (34%) activitatea şefului statului. În același timp, 42% dintre persoanele chestionate au dezaprobat-o.

Rezultatele sunt aproape opuse faţă de cele ale sondajului efectuat la începutul anului 2017, după 100 de zile de administraţie Trump. Atunci Donald Trump avea 42% opinii favorabile, iar 53% dezaprobau activitatea preşedintelui.

Cu toate acestea, cu excepţia lui Donald Trump şi a lui Gerald Ford, Joe Biden are cea mai scăzută rată de satisfacţie comparativ cu oricare alt preşedinte american de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial în acest moment al mandatului său. Constatarea transmite semnalul că SUA rămân polarizate din punct de vedere politic.

Sondajul YouGov este mai favorabil lui Joe Biden

Un al doilea sondaj de opinie dat publicităţii duminică şi realizat de firma YouGov pentru canalul CBS este mai favorabil preşedintelui american. În acesta, 58% îi aprobă activitatea, faţă de 42% care o dezaprobă. Persoanele fără nicio opinie nu sunt luate în calcul.

Aproximativ 72% din americanii chestionaţi de YouGov au o opinie favorabilă cu privire la gestionarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de către preşedintele Joe Biden şi executivul său. Procentul acestora este de 64% în sondajul realizat pentru ABC şi Washington Post.

În schimb, doar 43% din americanii chestionaţi de YouGov aprobă acţiunea preşedintelui privind imigraţia, subiect unde Joe Biden are cea mai scăzută susţinere, relatează Agerpres.

În privinţa datelor obţinute de sondajul ABC şi Washington Post, 37% din cei intervievaţi apreciază modul în care şeful statului gestionează acest dosar.