Joe Biden întoarce din drum avioanele F-35 vândute de Trump

Joe Biden întoarce din drum avioanele F-35 vândute de Trump

Administrația Biden a anunțat că suspendă vânzările de armament către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, în cadrul revizurii politicii americane în Orientul Mijlociu.

Joe Biden întoarce din drum avioanele F-35 vândute de Trump. Este primul rezultat, spectaculos, apreciază observatorii, al acestei revizuiri.

Conform Departamentul de Stat și Pentagonului, suma totală a exporturilor de echipamente militare americane a ajuns la 175 miliarde dolari în anul fiscal 2020.

Ne puteți urmări și pe Google News

O creștere cu 2,4 la sută față de anul precedent. Acest rezultat se datorează în mare măsură vânzărilor comerciale directe, care s-au ridicat la 124,3 miliarde de dolari.

Trump a autorizat vânzări de armament în valoare de 26,3 miliarde de dolari

Față de 114,7 miliarde cu un an mai devreme, restul tranzacțiilor intrând în sistemul „Foreign Military Sales” (FMS) , pentru 50,78 miliarde.

În plus, între alegerile prezidențiale din 3 noiembrie și învestitura lui Joe Biden la Casa Albă, administrația Trump a autorizat nu mai puțin de 14 noi vânzări FMS. Pentru o valoare total estimată la 26,3 miliarde de dolari.