Joe Biden, dezlănțuit împotriva lui Vladimir Putin. Președintele american renunță la diplomație

Joe Biden, dezlănțuit împotriva lui Vladimir Putin. Președintele american renunță la diplomație Joe Biden. Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Președintele american Joe Biden nu-și mai controlează cuvintele atunci când se referă la Vladimir Putin. El a abandonat limbajul diplomatic după moartea disidentului rus Alexei Navalnîi, pentru care îl consideră responsabil pe dictatorul de la Kremlin.

Joe Biden, președintele Statelor Unite, a renunțat la limbajul diplomatic atunci când vorbește despre Vladimir Putin. El s-a exprimat foarte colorat la adresa dictatorului rus, în cadrul unui eveniment public.

Joe Biden nu se încurcă în cuvinte

Președintele american a participat, în urmă cu câteva ore, la un eveniment organizat de Partidul Democrat, pe care îl reprezintă. Joe Biden a participat la o întâlnire cu donatori ai Partidului Democrat, la San Francisco (California). Aici, președintele a avut o ieșire violentă la adresa dictatorului Vladimir Putin.

Joe Biden l-a descris pe Vladimir Putin drept un „nenorocit nebun”, într-o declarație care a fost consemnată de jurnaliștii prezenți. El a avertizat asupra problemelor de mediu, pe care le-a descris ca amenințări existențiale pentru omenire. Apoi, a făcut referire la dictatorul rus care a declanșat războiul din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ameninţarea existenţială este reprezentată de schimbările climatice. Mai este şi ticălosul ăla nebun de Putin, mai sunt şi alţii, şi trebuie să ne facem mereu griji cu privire la războiul nuclear, dar ameninţarea existenţială pentru omenire sunt schimbările climatice”, a declarat preşedintele democrat.

În limba engleză, Biden a folosit cele trei litere „SOB”, prescurtare de la „son of a bitch”. Este o insultă tradusă prin „ticălos”, „nenorocit” sau chiar „fiu de căţea”.

Președintele american l-a atacat pe Trump

În vârstă de 81 de ani, Joe Biden candidează pentru un al doilea mandat la Casa Albă. Cel mai probabil, îl va avea rival, din partea Partidului Republican, pe Donald Trump. Acesta din urmă a blocat, prin congresmenii pe care îi controlează, legea care ar fi permis continuarea ajutorului militar pentru Ucraina.

El a reacționat după ce Trump s-a declarat persecutat politic, din cauza problemelor pe care le are cu justiția americană. Republicanul s-a comparat cu disidentul rus Alexei Navalnîi deși, spre deosebire de acesta, s-a declarat un admirator al lui Vladimir Putin. În acest context, Biden a comentat lăsând să se înțeleagă că adversarul său ar trebui internat.

„Dacă aş fi spus aşa ceva în faţa voastră acum 10 sau 15 ani, aţi fi crezut cu toţii că ar trebui să fiu internat cu forţa”, a mai comentat Biden.

Rusia, Vladimir Putin

Vladimir Putin. Sursa Foto -Kremlin.ru

Joe Biden a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei

Președintele Statele Unite este cunoscut pentru ieșirile sale colocviale în particular. Acum, cel puțin, referitor la Vladimir Putin, el a renunțat la limbajul diplomatic. Biden l-a descris în trecut, pe acesta, drept un „măcelar” şi „criminal de război”.

Noile declarații vin în contextul morții disidentului Alexei Navalnîi, zilele trecute, într-o închisoare din zona arctică. După moartea sa, Joe Biden a anunțat că Statele Unite vor impune noi sancțiuni „majore” regimului condus de Putin.