Joe Biden examinează posibilitatea de a impune sancțiuni suplimentare Rusiei

Joe Biden examinează posibilitatea de a impune sancțiuni suplimentare Rusiei Vladimir Putin, Joe Biden. Sursa foto: Kremlin

Joe Biden a menționat că este în proces de analizare a posibilelor sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, în contextul morții opozantului rus Aleksei Navalnîi, evenimentul ce a avut loc cu trei zile în urmă.

Joe Biden a confirmat în fața jurnaliștilor că deși sunt sancțiuni împotriva Rusiei deja, se gândește la unele noi. Anunțul său vine la scurt timp după ce l-a declarat pe Vladimir Putin „responsabil” de moartea lui Navalnîi.

Joe Biden vrea noi sancțiuni pentru Rusia

Statele Unite și Uniunea Europeană au impus deja mai multe runde de sancțiuni împotriva Moscovei odată cu declanșarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei la 24 februarie 2022.

Sâmbătă seara, președintele Joe Biden și-a exprimat încrederea cu privire la continuarea ajutorului militar american pentru Kiev, care în prezent este blocat în Camera Reprezentanților din Congres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prin urmare, Senatul SUA, condus de majoritatea democrată, a adoptat o nouă inițiativă de asistență militară în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, asistență solicitată cu disperare de către Kiev de la SUA și aliații săi occidentali.

Joe Biden, despre sosirea tancurilor Abrams în Ucraina. Promisiunea făcută lui Zelenski 

Joe Biden şi Volodimir Zelenski la Casa Albă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Președintele SUA vrea o discuție cu republicanul Mike Johnson pe tema Ucrainei

Șeful majorității republicane din Camera Reprezentanților, Mike Johnson, a respins ferm orice vot cu privire la proiect.

Președintele Joe Biden a subliniat luni că „ar fi încântat” să poată discuta cu Johnson, ale cărui opinii sunt puternic influențate de fostul președinte Donald Trump.

Acesta din urmă a spus la rândul lui că înaintea aprobării unui nou ajutor financiar pentru Ucraina, ar trebui dată o lege împotriva imigrației, potrivit Agerpres.

„Modul în care ei (republicanii) întorc spatele ameninţării pe care o reprezintă Rusia, modul în care ei întorc spatele NATO şi obligaţiilor noastre este pur şi simplu şocant", a afirmat preşedintele Biden, în campanie pentru a fi reales preşedintele SUA.

„Putin e responsabil de moartea lui Navalnîi”, a acuzat Joe Biden

În primele declarații după aflarea știrii despre moartea lui Navalnîi, Biden a menționat că, la fel ca milioane de oameni din întreaga lume, nu a fost cu adevărat surprins de anunțul privind decesul lui Aleksei Navalnîi.

O zi din viața lui Aleksei Navalnîi. Program de închisoare

Aleksei Navalnii. Sursa foto: arhiva EVZ

Cu toate acestea, președintele american Joe Biden și-a exprimat indignarea și l-a numit pe Putin direct responsabil de moartea opozantului său.