Joe Biden, avertisment sumbru pentru nevaccinați: Vine o iarnă grea, marcată de boală și decese

Joe Biden, avertisment sumbru pentru nevaccinați: Vine o iarnă grea, marcată de boală și decese Sursa: Facebook/POTUS

Președintele Biden pare că s-a uitat la „Game of Thrones” în timp ce i-a avertizat joi că cei nevaccinati „vor copleși în curând” spitalele din SUA. Acesta a mai spus că cei care refuză vaccinurile vor experimenta „o iarnă grea, marcată de boală și moarte”. Potrivit datelor CDC, 84,6% dintre adulții din SUA au avut cel puțin o vaccinare împotriva COVID-19, dar doar 30% au avut o vaccinare de rapel de când au devenit disponibile în ultimele luni. Aproape 77% din toți rezidenții din SUA cu vârsta de 5 ani și peste au avut o singură injecție.

Președintele SUA, Joe Biden a făcut o declarație sumbră în cursul zilei de ieri, avertizând asupra vremurilor grele care vin pentru cei nevaccinați: „Este aici, acum, se răspândește și va crește”, a spus Biden despre noua variantă Omicron a COVID-19 într-un discurs la Casa Albă, așezat lângă consilierul său medical șef, Dr. Anthony Fauci.

„Pentru [cei] nevaccinați, le spun că ne așteptăm la o iarnă grea marcată de boală și decese. O iarnă grea pentru cei nevaccinați, pentru ei înșiși, pentru familiile lor și pentru spitalele pe care le vor copleși în curând...”, a spus Biden. El i-a îndemnat oamenii să facă vaccinuri „de rapel” pentru a preveni închiderea școlilor și restricționarea afacerilor.

„Du-te să te vaccinezi dacă ai fi avut primele două doze. Dacă nu ai făcut-o, du-te la prima doză. Este timpul, este timpul...”, a spus Biden.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Și ne vom proteja redresarea economică dacă facem asta. Vom menține școlile și afacerile deschise dacă facem asta. Și vreau să văd pe toți cei din jur bucurându-se de asta. Vreau să-i văd bucurându-se de faptul că pot fi la școală și că afacerile sunt deschise, iar vacanțele vor fi vacanțe.”

Biden nu a răspuns la întrebări și nu este clar cum au determinat oficialii americani că spitalele vor fi copleșite. Datele preliminare din Africa de Sud arată rate mai scăzute de spitalizare din cauza simptomelor mai ușoare decât în ​​cazul variantelor anterioare ale virusului.

Varianta Omicron pare mai ușoară

Potrivit Associated Press, internările în spital pentru adulții diagnosticați cu COVID-19 în Africa de Sud sunt cu 29 la sută mai mici decât la mijlocul anului 2020, chiar și după ajustarea pentru statutul de vaccinare. Dar noua variantă este, de asemenea, mai transmisibilă, ceea ce înseamnă că este posibil ca mai mulți oameni să se infecteze.

Pfizer a declarat săptămâna trecută că cercetările preliminare indică faptul că vaccinul COVID-19 al companiei funcționează împotriva variantei Omicron, mai ales după trei doze. Pfzier a spus că trei doze de vaccin oferă oamenilor nivelul aproximativ de protecție, așa cum au făcut două doze împotriva tulpinii originale de coronavirus. Două doze de vaccin al companiei au fost aproximativ 95% eficiente împotriva transmiterii tulpinii originale.

Biden acuză frecvent persoanele nevaccinate pentru prelungirea perturbării coronavirusului, spunând că anul acesta este doar o „pandemie a celor nevaccinați”, în ciuda unui număr mare de cazuri „revoluționare”, care sunt de obicei ușoare în rândul persoanelor vaccinate.

În calitate de candidat la președinție, Biden a criticat în mod obișnuit gestionarea pandemiei de către președintele de atunci Donald Trump și a promis că va „închide virusul”. Dar în această săptămână, SUA au trecut de 800.000 de decese de la începutul pandemiei – cu 400.000 dintre ele sub supravegherea lui Biden în aproape 11 luni, în ciuda beneficiilor vaccinurilor.