Șoc la nivel modial. Din păcate e vorba despre Joe Biden. Doar un miracol poate să împiedice asta

Șoc la nivel modial. Din păcate e vorba despre Joe Biden. Doar un miracol poate să împiedice asta Sursa: Arhiva EVZ

Joe Biden, cel mai în vârstă președinte al Americii, a făcut o serie de analize de rutină vinerea trecută, însă rezultatele nu au ieșit tocmai bune. Medicii de la centrul Walter Reed au fost nevoiți să intervină pentru ca starea de sănătate a șefului de stat să nu fie pusă în pericol.

În urma analizelor efectuate, Joe Biden a fost diagnosticat, vinere trecută, cu o leziune pre-canceroasă la nivelul colonului. Medicii au intervenit și au îndepărtat un polip de trei milimetri, o tumoare benignă cu creștere lentă, considerată posibil pre-canceroasă, relatează Reuters.

Kevin O'Connor, medicul de la Casa Albă, a vorbit miercuri despre problema de sănătate a președintelui american. Acesta susține că nu este vorba despre nimic grav, care să îi pună în pericol sănătatea. Specialiștii au efectuat teste asupra polipului au indicat că era vorba de un adenom tubular, o tumoare benignă, cu creștere lentă, considerată posibil pre-canceroasă. Nu este pentru prima dată când Joe Biden trece printr-o astfel de procedură. Conform declarațiilor făcute de medic, în anul 2008, președintelui i-a mai fost extirpat un polip similar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Șeful statului american nu are nevoie de o recuperare sau de analize amănunțite. Medicii îi recomandă să efectueze în continuare analize de rutină. O colonoscopie nu este urgentă, specialiștii susținând că ea va fi necesară peste aproximativ șapte ani.

Cât timp președintele Joe Biden a fost anesteziat, America a mai scris o filă de istorie

Deși starea de sănătate a lui Joe Biden nu este una extrem de gravă, acesta i-a transferat temporar prerogativele prezidențiale vicepreședintei Kamala Harris. Președintele american a transferat prerogativele prezidențiale pentru pentru puțin timp, cât el a fost anesteziat pentru efectuarea colonoscopiei. În cele 85 de minute s-a mai scris o filă din istoria Americii, Kamala Harris fiind prima femeie care și-a asumat funcția executivă supremă din Statele Unite.

Într-un memoriu, doctorului O'Connor a precizat faptul că Joe Biden „este în continuare apt pentru serviciu și își îndeplinește pe deplin toate responsabilitățile, fără nicio scutire sau compromis”.

Cadrul medical care se ocupă de sănătatea președintelui susține că i-au atras atenția două domenii de „observaţie”, care au putut fi observate de toată lumea în ieșirile publice ale lui Joe Boden. Acesta prezintă „frecvenţa crescută şi gravitatea «curăţării gâtului» şi tusei în timpul discursurilor” și o anomalie a mersului, care este „perceptibil mai țeapăn și mai puțin fluid decât în urmă cu aproximativ un an”.

„Președintele Biden este în continuare un bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 78 de ani, apt pentru executarea cu succes a îndatoririlor de preşedinte, inclusiv cele de şef al executivului, şef de stat şi comandant suprem”, a consemnat medicul după controlul de vinerea trecută.