Evenimentul Zilei > International > Joe Biden știe deja cum va arăta peisajul electoral din 2024. Va candida pentru un nou mandat la 82 de ani
Joe Biden știe deja cum va arăta peisajul electoral din 2024. Va candida pentru un nou mandat la 82 de ani

Joe Biden știe deja cum va arăta peisajul electoral din 2024. Va candida pentru un nou mandat la 82 de ani

Președintele american Joe Biden știe deja cum va arăta tabloul electoral din 2024, an în care vor avea loc alegerile prezidențiale în SUA. Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă ne spune planurile de viitor ale șefului de stat.

Joe Biden are deja planurile făcute pentru anul 2024, când vor avea loc noi alegeri în SUA. Chiar dacă președintele american nu a confirmat oficial acest lucru, se pare că este decis să candideze pentru al doilea mandat, relatează presa internațională.

Informația a fost oferită presei de către Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe. Aceasta a oferi un răspuns extrem de simplu, dar concret, atunci când a venit vorba despre alegerile prezidențiale din 2024 și posibila candidatură a lui Joe Biden.

„Va candida. Aceasta este intenția sa”, a spus Psaki.

Joe Biden a împlinit vârsta de 79 de ani și este este cel mai în vârstă președinte al Statelor Unite. A fost numit în presă drept „președintele unui singur mandat”, însă se pare că are planuri și pentru cel de-al doilea. Acesta se vede constrâns de realitatea politică să ia în calcul încă o cursă prezidențială, în condițiile în care prestația de până în prezent a vicepreședintelui Kamala Harris este, în cel mai fericit caz, neconvingătoare, după cum conchide chiar presa apropiată democraților.

Popularitatea președintelui american a scăzut destul de mult în ultimele luni, la mijloc fiind mai mulți factori. Cele mai recente sunt inflația în creștere și șocul retragerii accelerate din Afganistan.

În 2024, Joe Biden va avea 82 de ani

Quinnipiac University a realizat un sondaj cu privire la preferințele americanilor în ceea ce privește candidatul la prezidențialele din 2024. Joe Biden are o rată de aprobare de doar 36%, cea mai scăzută de la începerea mandatului prezidențial. Dacă se ia în calcu o media a ultimelor cinci sondaje, rata de aprobare pentru acțiunile președintelui este de 44%.

Președintele american Joe Biden este decis să intre din nou în luptă, chiar dacă în anul 2024 va avea deja 82 de ani. Chiar dacă momentan statisticele nu arată prea bine, președintele are tip să își curețe imaginea în acești aproximativ trei ani.

Dacă Biden va avea același succes ca și în 2020, el va pleca de la Casa Albă, după al doilea mandat, la vârsta de 86 de ani.