Eliza Dragne, de numai 30 de ani, a murit, luni dupăamiază, la spitalul Bagdasar din București. A fost bătută cu bestialitate, înțepată cu cuțitul și ștrangulată cu șnurul de la hanorac de un bărbat cu care începuse o relație pe Facebook. A fost găsită, vineri, pe câmp în stare gravă de un șofer care a anunțat la 112 că fata era plină de sânge și pe gerul de afară, ea purta doar un tricou cu mânecă scurtă. Avea în păr ciulini și, cu ultimele puteri a ajuns la marginea drumului pentru a cere ajutor. Principalul suspect al polițiștilor, în acest caz, Nicu-Alin Cristea, este căsătorit și are copii. Deși a negat fapta, el a fost arestat ieri de Tribunalul Teleorman.

Anchetatorii spun că Eliza și-ar fi revenit din comă pentru puțin timp și ar fi povestit medicilor cum a fost agresată de Nicu-Alin Cristea, din Calomfirești. Vineri s-ar fi plimbat cu mașina acestuia, Peugeot, model mai vechi.

Avea două conturi de Facebook

În cursul zilei de ieri, anchetatorii au făcut percheziții la domiciliul lui Cristea pentru a căuta dovezi. De asemenea, au audiat aproape toată familia acestuia- pe soția, fratele și pe cumnatul lui. Surse judiciare susțin că imediat după ce ar fi agresat- o pe Eliza, suspectul i-ar fi luat telefonul mobil. Ar fi șters mesajele pe care i le-ar fi trimis fetei și de asemenea, unul dintre conturile sale de Facebook.

Ieri, pe contul care a rămas activ al acestuia, „Niku Cristea”, poza întrun bărbat familist, alături de soție și cu un copil. De altfel, spun anchetatorii, pe toată perioada investigației, soția lui ar fi stat numai lângă el și nu ar fi putut să accepte scenariul în care soțul ei ar putea fi un criminal. Cristea are antecedente penale, a mai fost cercetat pentru furt și tâlhărie, susțin surse judiciare. Apropiații spun că el ar fi avut o viață dublă, că ar fi avut și alte adrese pe care obișnuia să lege conversații cu tinere.

Eliza provine dintr-o familie modestă. Ea a lucrat o perioadă într-un restaurant din Alexandria, apoi s-ar fi angajat în București la o agenție de pariuri sportive. Ieri, familia se pregătea de înmormântare. „Ce poate să fie în sufletul unei mame care își vede copilul așa maltratat și disperat. De ce trebuia să mi-o omoare să mi-o distrugă în felul ăla? Pentru ce?”, a declarat presei locale, mama Elizei, Rodica Dragne.

„S-au prelevat trei organe de la Eliza”

Tânăra nu a avut nici o șansă în fața agresorului. Starea ei a fost gravă de la început, chiar dacă pentru puțin timp a ieșit din comă. Cauzele exacte ale morții le vor stabili, în zilele următoare, medicii de la INML, unde, ieri, i-a fost dus trupul, dar nu înainte de a i se preleva câteva organe, spun medicii spitalului Bagdasar. „Am efectuat prelevarea de organe cu acordul familiei. Însă ficatul nu era în stare bună și nici inima nu s-a putut preleva. Tânăra a intrat în moarte cerebrală luni după-amiază iar seara s-a făcut prelevarea pancreasului, splinei și a rinichilor”, a precizat, pentru EVZ, medicul Florin Bica, purtătorul de cuvânt al spitalului. Eliza Dragne a fost internată inițial la Spitalul Județean din Alexandria, în stare gravă: fractură de sinus, fractură la una dintre mâini, multiple leziuni în zona capului, plăgi înțepate în zona gâtului, plus un șoc hipotermic. Medicii teleormăneni au decis transferul acesteia în București, când ea era încă în comă.