Un hacker afiliat hacktiviştilor Anonymous, care, pe internet foloseşte numele de utilizator, WauchulaGhost a început în urmă cu câteva luni să „spargă” conturile utilizatorilor pro-ISIS, iar după tragedia din Orlando, hackerul a decis să blocheze aceste conturi, încărcând materiale deocheate. 

„Am făcut-o pentru vieţile pierdute în Orlando. Membrii Daesh s-au lăudat cu acest atac şi am vrut să iau apărarea victimelor. Astfel de fapte nu vor fi niciodată tolerate”, a declarat WauchulaGhost pentru publicaţia Newsweek. 

WauchulaGhost nu îşi dezvăluie adevărata identitate sau localizarea, a menţionat doar că se află în Statele Unite şi că „mizeriile acestea au loc mult prea aproape de casa” sa.

Hackerul declară că a reuşit să se infiltreze în peste 200 de conturi, iar o parte dintre acestea au fost blocate. 

„Un singur lucru doresc să lămuresc. Materialele publicate pe aceste conturi nu au ca scop jignirea musulmanilor. Acţiunea Anonymous sunt îndreptate către jihadiştii extremişti. Mulţi dintre noi (n.r. hackeri) sunt musulmani şi avem respect pentru toate ideologiile religioase care nu sacrifică vieţi inocente”, a mai adăugat acesta.

 

Te-ar putea interesa și: