Evenimentul Zilei > International > Jeff Bezos prezice viitorul omenirii! Adio Pământ, bun venit spațiu, dar nu pe Marte
Jeff Bezos prezice viitorul omenirii! Adio Pământ, bun venit spațiu, dar nu pe Marte

Jeff Bezos prezice viitorul omenirii! Adio Pământ, bun venit spațiu, dar nu pe Marte

Jeff Bezos este deja un nume extrem de sonor, așa că fondatorul Amazon și Blue Origin nu are nevoie de prea mari prezentări. Miliardarul vorbește deseori despre viitor și despre tehnologia care va umple lumea, însă de data aceasta a vorbit despre viitorul omenirii, care pare acum mai degrabă desprins din filmele SF.

Conform declarațiilor lui Jeff Bezos, Pământul nu va mai fi locuit de către oameni, ci va deveni mai degrabă o destinație de vacanță pentru aceștia. Fondatorul Amazon susține că omenirea se va naște în colonii spațiale, care sunt mai relevante din punctul său de vedere decât popularea unei alte planete. Aceste declarații sunt făcute ca o contradicție pe baza ideilor lui Elon Musk, care își dorește să colonizeze planeta Marte, scrie Insider.

Jeff Bezos a susținut în această săptămână un interviu la Forumul Ignatius 2021, în care a prezis oarecum viitorul omenirii. Miliardarul vorbește despre coloniile spațiale, una dintre ideile sale cu privire la viața în afara Pământului. Acestea sunt practic niște habitate plutitoare care imită vremea și atracția gravitațională a Pământului. Se pare că fondatorul Amazon s-a gândit la absolut toate aspectele unei vieți lipsite de griji. Acești cilindri vor arată exact ca planeta nostră, cu păduri, râuri și animale sălbatice. Coloniile spațiale vor putea găzdui aproximativ un milion de oameni.

„De-a lungul secolelor, mulți oameni se vor naște în spațiu, va fi prima lor casă”, a spus Bezos. „Se vor naște în aceste colonii, vor trăi în aceste colonii. Apoi, vor vizita Pământul așa cum ați vizita, știți voi, Parcul Național Yellowstone”, a explicat el.

Viitorul omenirii este subiectul de dispută dintre Jeff Bezos și Elon Musk

Coloniile spațiale sunt în mintea lui Jeff Bezos încă de la absolvirea liceului, atunci când și-a făcut pentru prima dată ideea publică. Conform declarațiilor de miercuri, capsulele spațiale ar fi o idee mult mai bună și mai avantajoasă decât încercarea de a popula alte planete.

„Chiar dacă ar fi să terraformezi Marte sau să faci ceva foarte dramatic de genul acesta – ceea ce ar putea fi foarte, foarte provocator, apropo – chiar dacă ai face asta, ar însemna, cel mult, o dublare a Pământului. Atunci treci de la 10 miliarde de oameni la 20 de miliarde de oameni”, susține Jeff Bezos.

Viitorul omenirii este un subiect extrem de important atât pentru fondatorul Amazon, cât și pentru fondatorul Tesla. Modul în care se poate stabili viața în afara Pământului este un o dispută între cei doi. Elon Musk este de părere că modul ideal pentru a face acest lucru este „colonizarea planetei Marte”. De cealaltă parte se află Jeff Bezos, care consideră că cea mai bună idee sunt coloniile plutitoare.

Fiecare dintre cei doi miliardari cred unul despre ideea celuilalt că nu ar funcționa. În anul 2019, Elon Musk spunea că acele colonii spațiale despre care vorbește Bezos ar avea nevoie de „transportarea unor cantități uriașe de masă de pe planete/luni/asteroizi”. „Ar fi ca și cum ai încerca să construiești SUA în mijlocul Oceanului Atlantic”, susține fondatorul Tesla.