Evenimentul Zilei > Actualitate > Ea este cea mai bătrână femeie din lume! N-o să-ți vină să crezi ce vârstă are. Este incredibil cum a supraviețuit
Ea este cea mai bătrână femeie din lume! N-o să-ți vină să crezi ce vârstă are. Este incredibil cum a supraviețuit

Ea este cea mai bătrână femeie din lume! N-o să-ți vină să crezi ce vârstă are. Este incredibil cum a supraviețuit

O femeie din Japonia în vârstă de 116 ani şi 66 de zile a fost confirmată de Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână persoană din lume, informează DPA. Printre activitățile preferate ale acesteia se numără matematica şi jocuri de societate precum Othello.

Kana Tanaka a primit sâmbătă o diplomă care îi certifică recordul, la căminul de bătrâni unde locuieşte în prezent, din oraşul Fukuoka, în sud-vestul Japoniei, potrivit editorului volumului anual de recorduri şi curiozităţi.

Ceremonia de înmânare a diplomei s-a desfăşurat în prezenţa familiei şi a primarului localităţii, a mai precizat Cartea Recordurilor Guinness.

Kana Tanaka a devenit cea mai vârstnică persoană din lume după ce o altă japoneză, Chiyo Miyako, a decedat pe 22 iulie 2018, la vârsta de 117 ani.

Tanaka s-a născut la 2 ianuarie 1903, a şaptea dintre cei opt copii ai familiei. S-a căsătorit cu Hideo Tanaka la 6 ianuarie 1922 şi a avut patru copii, precum şi o fiică pe care a adoptat-o de la sora ei, scrie Agerpres.

Bătrâna se trezeşte la ora 6 în fiecare dimineaţă, potrivit Guinness, şi rămâne activă până la ora 21.00.