Acum ştiu că sunt nu numai fratele lui Kate

James Middleton poartă povara unui nume foarte cunoscut  în Anglia. Dacă sora sa, Pippa, s-a obişnuit dezinvolt cu faima după căsătoria lui Kate cu principele William el, dimpotrivă, nu se simte prea bine în a fi catalogat doar ca ''fratele lui…''. Aceste intimităţi le-a povestit el însuşi revistei britanice Tatler unde a declarat că nu suportă faptul că media se interesează de el doar fiindcă e rudă cu ea şi ar prefera ca atenţia asupra lui să se îndrepte din alte motive.

James a luptat împotriva depresiei, dar, acum, povesteşte, reuşeşte să se simtă din nou el însuşi, să înţeleagă cine este el cu adevărat, să facă abstracţie de faptul că este ''fratele lui Kate Middleton''

El gestionează societatea Boomf care se ocupă de vânzarea de bezele personalizate şi care în 2016 a avut o pierdere de mai mult de 2 milioane de sterline: ''Am fost catalogat pe baza profitului firmelor mele. Considerat în faliment. Aceasta  a creat o mare presiune asupra mea. Ceea ce mi se întâmplă este independent de familia mea. Unele din ideile mele funcţionează, altele nu. Dar ăsta sunt eu''.

James a avut de a face cu probleme psihice

În afara  faptului că a avut de luptat cu o depresie căreia el îi spune ''paralizantă'', el mai suferă şi de un deranjament al atenţiei, ADD (Attention deficit desorder), care i-a cauzat probleme la şcoală, la muncă şi în relaţiile sociale. Ceva mai demult, într-un interviu acordat Daily Mail, fratele ducesei de Cambridge descria astfel lupta sa: ''Noaptea nu reuşeam să dorm, un vacarm de zgomote imaginare mi se învârteau prin cap, zgomotul era neîncetat. Depresia este cancerul sufletului''. Viaţă grea. De frate de prinţesă şi foarte probabil de regină consoartă.