Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaful secolului la Londra. Polițiștii englezi luați în râs de acuzații români
Jaful secolului la Londra. Polițiștii englezi luați în râs de acuzații români

Jaful secolului la Londra. Polițiștii englezi luați în râs de acuzații români

O româncă implicată în mai multe jafuri din Londra, a căror prejudicii au fost estimate la 70 de milioane de lire sterline, a purtat un dialog uluitor cu anchetatorul care o interoga.

Femeia se numește Maria Meșter și, împreună cu fiul ei și alți doi prieteni, a spart mai multe locuințe de lux ale unor personalități din Londra, între care antrenorul lui Chelsea, Frank Lampard, Tamara Ecclestone, fiica boss-ului din Formula 1, Bernie Ecclestone. După ce a fost reținută, Maria Meșter a fost interogată de un polițist, conform procedurii, iar la întrebările sale, aceasta a evitat să dea răspunsuri cerând, în schimb, țigări ca să fumeze. Dialogul dintre româncă și detectivul investigator a ajuns și în atenția judecătorilor Curții Isleworth Crown care urmează să se pronunțe în acest caz.

În ciuda probelor pe care poliția le are poliția, Maria Meșter a avut o atitudine sfidătoare bătându-și joc de anchetatori. „Poți să-mi spui de ce apari în imagini vorbind cu omul care a dat spargerea de 50 de milioane de lire sterline și apoi te afli în același avion cu care a plecat înapoi în Italia?”, au întrebat detectivii. „Nu am comentarii de făcut!”, a răspus ea.

Nici în legătură cu cerceii găsiți asupra ei, estimați la peste 60.000 de lire sterline, românca nu a vrut să comenteze. „Nu-i am de la Londra”, a declarat ea. „Dacă aș fi furat 50 de milioane de lire sterline, aș fi revenit în Anglia?”, l-a întrebat femeia pe anchetator în bătaie de joc.

„Știu că vrei oamenii importanți, iar eu nu am nimic de-a face cu asta”, i-a spus Maria Meșter detectivului Glen Peach care o interorga în arestul poliției, conform gsp.ro.

„Ochii tăi albaștri sunt minunați…”

Întrebată cum au ajuns la ea cerceii furați de la Tamara Ecclestone, românca a evitat răspunsul și a încercat să-și seducă anchetatorul, făcându-i complimente despre ochii săi albaștri:

„Ochii tăi albaștrii sunt minunați”, după a continuat pe același ton, cerând o țigară.

„Lasă-mă să fumez o țigară, ochi albaștri”, i-a spus femeia detectivului, care a continuat să o întrebe despre jafurile pentru care a fost pusă sub acuzare.

Maria Meșter a refuzat să răspundă, continuând să ceară țigări pe un languros, chiar și atunci când polițistul i-a atras atenția că ar putea petrece mulți ani la închisoare, atât ea cât și fiul ei, dacă vor fi condamnați.

„Nu, nu, nu. Te rog, o țigară. Nu am fost niciodată în casa aceea (a Tamarei Ecclestone), nu am furat niciodată. Mă poți lăsa să fumez o țigară, te rog? Creierul meu explodează”, i-a spus femeia polițistului.

Jafuri de 70 de milioane de lire

Maria Meșter a ajuns la Londra după ce a lucrat o perioadă ca menajeră în Italia. Aici, împreună cu fiul ei, Bogdan Savastru, și încă doi prieteni, Sorin Marcovici și Alexandru Stan, au pus la cale mai multe jafuri în vilele de lux dintr-un cartier londonez, aparținând unor personalități.

Cei patru hoți pândeau când proprietarii plecau de acasă și apoi pătrundeau în interior și furau bijuterii și bani. Așa au pătruns nestingheriți în vila Tamarei Ecclecstone, fiica magnatului Bernie Ecclestone, pe când aceasta era plecată în vacanță. De aici, hoții au sustras bunuri și bijuterii în valoare de aproximativ 30 de milioane de euro.

Maria Meșter a fost reținută pe aeroport purtând o pereche de cercei furați chiar de la Tamara Ecclestone. Ea a fost reținută, mai ales că a postat pe rețelele de socializare o imagine în care purta la gât un colier furat de la aceeași Tamara Ecclestone.

Anchetatorii londonezi au estimat că prejudiciul produs de hoții români se ridică, în total, la aproximativ 70 de milioane de lire sterline.