Furtul a avut loc pe 13 decembrie 2019, la locuința Tamarei Ecclestone, fiica lui Bernie Ecclestone, supranumit „Regele” Formulei 1. Maria Meșter era menajeră la aceasată locuință.

Maria Meșter (47 de ani) a fost arestată chiar pe aeroport și pusă sub acuzare, alături de fiul ei: conspirație în vederea comiterii de furturi.

Anchetatorii au ajuns destul de repede la infractori. Maria Meșter tocmai voia să se îmbarce în avionul care avea destinația Italia, când a fost oprită de polițiști.

În momentul în care polițiștii au oprit-o, au observant un detaliu care le-a întărit convingerile că femeia fusese implicată: purta cercei cu diamante, în valoare de 300.000 de lire sterline!

Este vorba despre bijuterii de 18 karate, care erau identice cu cele dispărute din locuința Tamarei Ecclestone. Atât ea, cât și fiul ei au ajuns după gratii, iar oamenii legii continua ancheta pentru a afla detaliile jafului din reședința de la Londra a Tamarei.

Mai mult, Maria Meșter și Bogdan Savastru, care avea la el în momentul reținerii o geantă Luis Vuitton, posibil, furată din aceeași locuință, au avut deja o primă înfățișare la instanța de judecată.

Vila deținută de Tamara Ecclestone se află în apropiere de Palatul Kesington. Hoții au reușit să păcălească detectoarele de securitate, au intrat în grădină și pătruns în imobil printr-unul dintre dormitoare. Apoi, în aproximativ 50 de minute, au furat colecția de bijuterii a fiicei fostului șef al Formulei 1, care include cercei, inele, dar și un ceas Cartier, primit drept cadou de nuntă, estimat la 95.000 de euro. De precizat că Tamara mai are și două inele de logodnă, în valoare de 250.000 de lire sterline fiecare, dar nu se cunoaște dacă și acestea au fost furate.

Banda de trei hoți a reușit să spargă mai multe seifuri și a fugit printr-o fereastră deschisă, deși un paznic era responsabil să fie atent la camerele de filmat amplasate pe propietate și în vilă. În plus, pe respectivul domeniu lucrează în jur de 50 de persoane, iar poliția nu-și explică faptul că niciun angajat nu a văzut ceva.

De asemenea, vila se află pe o stradă exclusivistă, care are patru patrule de securitate și mai multe puncte de control. Degeaba! Hoții au reușit să plece nestingheriți cu „prada”!

Interesant este faptul că banda de hoți avea planurile tuturor camerelor, pe care le-au găsit pe internet, asta după ce Tamara și soțul ei au făcut publice desenele, când au comandat o renovare în mediul on-line.

Tamara Ecclestone și soțul ei, Jay Rutland, au plecat în Laponia cu Sophia, fiica lor, în vârstă de cinci ani, cu un avion privat, cu doar câteva ore înainte de jaf. Cuplul a cumpărat proprietatea în 2011. Domeniul este foarte aproape de locul în care locuiesc prințul William și familia sa. Printre vecinii lor se mai numără fondatorul Foxtons, Jon Hunt, patronul lui Chelsea, Roman Abramovici, cel mai bogat om din China, Wang Jianlin. În plus, în zonă sunt și mai multe ambasade, inclusiv cea a Rusiei, păzită de ofițerii grupului diplomatic de elită ai Met.

Tamara Ecclestone are 35 de ani și este fiica lui Bernie Ecclestone din a doua căsătorie, cea cu fostul model de origine croată Slavica Radic. Bernie Ecclestone este fost pilot de Formula 1 și manager al Marelui Circ.

Magnatul englez este proprietarul Bambino Holdings, compania care deține 25% din drepturile comerciale asupra campionatului de Formula 1, potrivit cancan.ro

Te-ar putea interesa și: