Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaful anului. Hoții care au dat spargerea la magazinul Profi, arestați preventiv
Jaful anului. Hoții care au dat spargerea la magazinul Profi, arestați preventiv

Jaful anului. Hoții care au dat spargerea la magazinul Profi, arestați preventiv

Oficialii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara transmit că cei patru tineri care au dat spargerea la magazinul profi din beregsău Mare ( Timiș) sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat și complicitate la comiterea ei. Doi dintre ei sunt recidiviști. Trei dintre cei patru au fost srestați preventiv, pentru 30 de zile, miercuri după-amiaza.

Povestea jafului e demnă de filemele de acțiune. În noaptea de 08/09.01.2019, în jurul orelor 03:30, inculpații A.A., C.L., L.D.F. și Ș.V.I. s-au deplasat cu autoturismul marca Opel Signum, având aplicată în partea din spate o plăcuță cu nr. de înmatriculare TM 25 ART, în localitatea Beregsău Mare, jud. Timiș, oprind autoturismul în parcarea magazinului S.C. Profi Rom Food S.R.L., de pe str. Principală , nr. 127. În continuare, inculpații A.A., L.D.F. și Ș.V.I. au coborât din autoturism și prin smulgere au dislocat sistemul de alarmă al magazinului, cutia de la alarmă introducând-o într-un recipient cu apă. Apoi, cu ajutorul unui levier au forțat sistemul de închidere al ușii de acces în magazin, au pătruns în interior, iar din biroul șefului de magazin, după ce au forțat mai multe uși ale dulapurilor, au sustras mai multe pachete de țigări, sticle cu băuturi alcoolice de diferite mărci, pe care le-au introdus în plase de rafie și transportat la autoturismul parcat în fața magazinului,  în care aștepta suspectul C.L.

De asemenea, înainte de a părăsi magazinul au sustras și DVR-ul pe care se stocau imaginile video de la obiectiv. Cu bunurile sustrase asupra lor s-au urcat în autoturismul respectiv și au plecat în viteză către ieșirea din Beregsău Mare, în direcția Beregsău Mic, autoturismul fiind condus de inculpatul C.L. La ieșire din localitate s-au intersectat cu un echipaj de poliție, însă nu au oprit la semnalul poliției efectuat din autospecială, motiv pentru care polițiști au trecut la urmărirea acestora, totodată anunțând incidentul prin stație. ”În localitatea Utvin, jud. Timiș, pe DJ 591, inculpații au trecut cu autoturismul, prin barajul poliției și au început săarunce din mașină, în mers, țigările pe care le furaseră. Polițiștii au efectuat uz de armă, trăgând mai multe focuri cu pistoalele din dotare pentru oprirea acestora, însă autoturismul tot nu a oprit, fiind însă scăpat de sub control și a derapat într-un șanț de pe marginea drumului. Cei patru au sărit din autoturism și au fugit pe câmp în direcții diferite, iar la scurt timp inculpatul A.A. a fost imobilizat la o distanță foarte mică față de autoturismul abandonat în șanț. Numiții C.L. și L.D.F. au fost reținuți de către un echipaj al Jandarmeriei, care i-a urmărit, orientându-se după urmele lăsate pe zăpadă de aceștia”, arată reprezentanții Parchetului.

Cu ocazia examinării autoturismului, au fost găsite în interiorul acestuia, o parte din țigările sustrase, sticle cu băuturi alcoolice, DVR-ul sustras din magazin, scule folosite la forțare, telefoane mobile și stații de emisie-recepție.   

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.