Evenimentul Zilei > Actualitate > JAFUL ANULUI. Hoții au sărit 3 curți, apoi au tăiat cu autogen grilajul și seiful
JAFUL ANULUI. Hoții au sărit 3 curți, apoi au tăiat cu autogen grilajul și seiful

JAFUL ANULUI. Hoții au sărit 3 curți, apoi au tăiat cu autogen grilajul și seiful

Jaf ca-n filme la o casă de schimb valutar. Hoții au acționat ”ca la carte”: au tăiat firele sistemului de alarmare, apoi au dezmembrat seiful.

Prada se ridică la cel puțin 87.000 de euro. Jaful a avut loc în noapeta de duminică spre luni, dar alarma nu a pornit. Abia dimineață s-a sunat la 112, când un angajat a descoperit oroarea. Jaful a avut loc la casa de schimb valutar a unui om de afaceri arab, aflată pe str. Regimentul 9 Cavalerie, peste drum de centrul comercial Euro. Pe lângă seiful spart, totul era răscolit înăuntru, hoții căutând și alte bunuri.

Poliția a deschis imediat o anchetă și a început prelevarea probelor. Din primele cercetări oamenii legii au refăcut traseul hoților:  ei au sărit gardul casei unde, la parter, se afla casa de schimb valutar, venind prin alte două curți. Știau dinainte pe unde trec firele care alimenta sistemul de alarmare, și le-au tăiat. Ulterior, cu aparatul de sudură cu autogen grilajul ferestrei de la baie, pentru a intra. Tot cu autogenul au tăiat și seiful. A durat ceva, spun polițiștii, însă la final au găsit nu mai puţin de 87.000 euro. Ca să fie siguri, hoţii au luat pe lângă bani şi toată instalaţia de supraveghere video şi toate înregistrările.

Poliţiştii fac cercetări la faţa locului şi au început o anchetă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Reamintim că în octombrie 2014, primăria Sacoșu Turceasc a fost prădată de hoți ”profesioniști”. Aceștia nu au tăiat alarma, însă au întors camerele de supraveghere, spre tavan ( în incinta primăriei) sau spre unghiuri moarte ( camerele stradale) și au furat casa de valori cu 12.000 de lei în ea.