Evenimentul Zilei > Actualitate > Jaf în pădurile din Alba. Un pădurar le deschidea drumul hoților
Jaf în pădurile din Alba. Un pădurar le deschidea drumul hoților

Jaf în pădurile din Alba. Un pădurar le deschidea drumul hoților

Polițiștii din județul Alba  au reținut un pădurar, care este acuzat de complicitate la tăierea ilegală a sute de arbori.

Potrivit anchetatorilor, au fost tăiați aproximativ 400 de copaci, iar prejudiciul e de aproape 600.000 lei.

În calitate de pădurar la un ocol silvic din județul Vâlcea, acesta e bănuit că i-a ajutat pe angajaţii unei societăți comerciale din județul Alba, specializată în exploatarea de material lemnos, să taie fără drept arbori din fondul forestier naţional, tăieri care ar fi fost urmate de furtul materialului lemnos.

Anchetatorii sunt de aproape două luni pe urmele celor care au tăiat şi exploatat ilegal arbori. Au făcut şi percheziţii în mai multe judeţe. Din cercetări a reieşit că o societate din Alba Iulia ar fi tăiat şi sustras lemn din fondul forestier naţional şi s-ar fi acoperit cu acte false. Pădurarul reţinut le-ar fi înlesnit accesul în pădurea pe care ar fi trebuit de fapt să o păzească. Aproape 400 de arbori nemarcaţi ar fi fost puşi la pământ.

Bărbatul a fost reţinut şi dus la audieri. Procurorii vor decide acum dacă cer arestarea lui preventivă.

Materialul lemnos, în formã brutã sau prelucrat sub formã de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat spre diverse societãţi comerciale şi persoane fizice.

Prejudiciul a fost estimat la peste 570.000 de lei.

„La data de 12 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, a efectuat 18 percheziţii (7 în județul Alba, 6 în județul Vâlcea, 4 în județul Sibiu și una în județul Gorj) la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare și complicitate la ultimele două infracțiuni”, se arată în comunicatul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Sâmbătă, pădurarul este prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecători În luna mai, poliţiştii din Alba au făcut 18 percheziţii (7 în județul Alba, 6 în județul Vâlcea, 4 în județul Sibiu și una în județul Gorj) la persoane bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare și complicitate la ultimele două infracțiuni, potrivit stiri.tvr.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.