Jaf de milioane în SUA. Patru romi din România au furat bijuterii şi lingouri de aur

Jaf de milioane în SUA. Patru romi din România au furat bijuterii şi lingouri de aur

Anchetatorii americani spun că o familie de rromi a dat spargere la un magazin de bijuterii din statul Texas. Potrivit jurnaliştilor de peste Ocean, poliţiştii i-ar cerceta pe făptaşi şi pentru alte jafuri comise asemănător.

UPDATE. Potrivit surselor EVZ, romii sunt originari din vestitul cartier craiovean Faţa Luncii. Poliţiştii americani ar fi reţinut la sfârşitul săptămânii trecute mai mulţi romi din aceeaşi zonă a Craiovei.

Poliţiştii din Huston i-au identificat pe cei patru români şi încearcă acum să dea de urma lorAmericanii spun că fac parte din aceeaşi familie, Miclescu. Aceştia au invadat un magazin de bijuterii şi au făcut tot posibilul să distragă atenţia vânzătorilor şi să sustragă bijuterii în valoare de 1,6 milioane de dolari din vitrinele de prezentare.

"Erau trei femei. Două purtau burka sau rochii lungi", spune unul dintre martorii care i-au văzut pe jefuitori acţionând. Modul de operare era destul de simplu, în timp ce trei dintre membrii familiei ţineau de vorbă vânzătorii, al patrulea a cules din vitrină, lingouri şi bijuterii de aur.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patronul unui magazin vecin a rămas uluit, în timpul jafului, cei patru purtau veşmânte furate de la el. "Am văzut înregistrările de pe camerele de supraveghere şi am recunoscut rochia. Cei care au furat de la magazinul de bijuterii vecin, au furat de la mine în urmă cu 3 săptămâni. Bărbatul care deţinea magazinul de bijuterii a intrat în depresie, îşi deschisese afacerea de câteva săptămâni.