Update ora 10.20 Potrivit ziuadeconstanta.ro. hoții au furat două kilograme de aur dar și bani. Casa de amanet se afla în zona Galeriilor Soveja. Surse apropiate anchetei obiectivul vizat aparține Concret Finance, unitate care are puncte de lucru în Constanta, Navodari si Ovidiu.

Casa de amanet Concret aparține lui Walter Kaunz. În luna ianuarie 2013, militarii constănţeni au fost alertaţi că la intersecţia străzilor Bucureşti cu Aleea Violetelor o bombă ar fi amplasată la o maşină, parcată lângă Piaţa Obor. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi. Bomba ar fi amplasată la un automobil BMW X5. Geniştii au verificat automobilul cu un robot specializat. Maşina aparţinea lui Walter Kaunz. Acesta a găsit pe parbriz un bilet pe care scria „Nu urca, suna-mă” şi un număr de telefon, care aparţinea vecinei. Femeiai-a spus că, acum câteva seri, două persoane ar fi montat ceva pe maşină. Ulterior verificărilor, geniştii nu au descoperit nimic suspect.

Jaful

În timp ce două angajate dormeau în interiorul casei de amanet, doi hoţi au pătruns fără efort în unitate, uşa secundară fiind neîncuiată. Cele două femei spun că au fost trezite şi ameninţate verbal, răufăcătorii neavând asupra lor arme sau obiecte contondente. Ele le-au dezvăluit locul în care erau ascunse valorile din casa de amanet, care nu erau încuiate într-un seif.

Anchetatorii vor stabili dacă uşa din spate a casei de amanet a rămas descuiată din greşeală sau intenţionat. Ei nu au dat detalii privind înregistrările preluate de camera de luat vederi, dat fiind că ancheta este în desfăşurare. Prejudiciul este estimat la 100.000 de lei, în bani şi bijuterii.