Patru persoane au fost ucise – cei doi suspecți de tâlhărie care au furat camionul, șoferul UPS și un pasager, la finalul urmăririi, a declarat agentul special al FBI, George Piro.

Primul apel pe care poliția l-a primit a fost o alarmă silențioasă la 16:17 p.m. de la magazinul de bijuterii, Regent Jewelers din Coral Gables, din Miami-Dade, a declarat șeful Poliției Coral Gables, Edward J. Hudak Jr. Cel puțin o femeie a fost rănită în jaf. Apoi, suspecții au deturnat camionul UPS, l-au luat pe șoferul ostatic și s-au îndepărtat. Treizeci de secunde mai târziu, poliția a primit un apel de focuri de armă trase la Primăria Coral Gables, de unde se crede că au fost concediați suspecții. Un glonț a lovit clădirea.

Camionul a sărit borduri și a făcut întoarceri bruște în jurul altor vehicule, cu poliția pe urmă. Până când s-a încheiat urmărirea, peste 40 de vehicule de poliție au ajuns în spatele camionului. Cursa s-a încheiat atunci când camionul a fost blocat în trafic într-o intersecție. Polițștii au ieșit din vehiculele lor s-a apropiat de camion, folosind mașinile de pe stradă ca scuturi în mișcare pentru a putea ajunge într-o poziție mai bună de tragere.

Șoferul camionului a fugit de la volan cu puțin timp înainte ca focurile de armă să fie trase, la ora 17:35, așa cum s-a văzut în filmărea transmisă în direct de elicopterul de la CNN.

Nu este clar dacă primele focuri au venit din interiorul camionului sau de la poliție. Agenții au deschis o cercetare în acest caz, scrie CNN.