Când va fi gata autostrada Sibiu-Pitești. Ce fac italienii pe șantier. Video

Când va fi gata autostrada Sibiu-Pitești. Ce fac italienii pe șantier. Video Autostrada Sibiu – Pitești. Sursa foto: Arhiva EVZ

Italienii lucrează de zor la secțiunea 5 din autostrada Sibiu-Pitești. Când va fi gata. Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a publicat primele imagini de pe șantier.

Italienii lucrează de zor la secțiunea 5 din autostrada Sibiu-Pitești. Când va fi gata. Din imaginile publicate de Irinel Scrioșteanu se poate vedea că italienii de la WeBuild muncesc de zor. Se așterne primul strat de asfalt și se montează grinzile la cea mai lungă structură de pe această secțiune.

Italienii lucrează de zor la secțiunea 5 din autostrada Sibiu-Pitești. Când va fi gata

Irinel Scrioșteanu a declarat că progresul fizic al lucrărilor este de aproximativ 50%. Iar autostrada ar putea fi finalizată în 2024, înainte de termen.

„Sunt pe un lot de autostradă care primește prin două finisoare primul strat de asfalt, peste balastul stabilizat. Pentru cine nu și-a dat seama, este vorba de secțiunea 5 Sibiu – Pitești. Autostrada care urmează să traverseze Carpații. Astăzi pe lotul 5 se toarnă primul strat de asfalt. Am trecut pe la viitorul nod rutier de la Bascov. Acolo, în acest weekend, urmează să se devieze traficul pe partea stângă. Cum se merge în direcția spre București, pentru a se permite realizarea piloților. Am fost pe tot amplasamentul șantierului, se lucrează la toate structurile, iar procentul de execuție pe acest lot este de aproximativ 50%”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialul din Transporturi a transmis imagini live pe social media cu o macara de mare tonaj. Acesta arată că s-au montat patru grinzi pe acest tronson.

„Primele grinzi din cea mai lungă structură a acestui lot. După cum vedeți, au montat primele patru grinzi pe această zonă, de pe aceeași secțiune 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești”, a spus  Irinel Scrioșteanu în mesajul de pe socila media.

Se lucrează de zor la secțiunea 5 din autostrada Sibiu-Pitești

Secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș va avea 12 poduri, un viaduct, șase pasaje, trei noduri rutiere, un spațiu de servicii, un centru de întretinere și coordonare și o parcare de scurtă durată.

Sorin Grindeanu a anunțat recent că a vizitat și șantierul secțiunii 5 Pitești – Curtea de Argeș (30,35 km) din Autostrada Sibiu – Pitești, despre care estimează că ar putea fi finalizată în 2024, înainte de termen. Astfel, șoferii vor putea circula pe două din cele cinci secțiuni ale celui mai important proiect rutier al României.

Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit în 2020 constructorului Astaldi/WeBuild, pentru suma de 1,71 de miliarde de lei fără TVA.