Evenimentul Zilei > International > Italia: Tânăr român, exploatat pe caniculă, până la moarte! Patronul șantierului, anchetat
Italia: Tânăr român, exploatat pe caniculă, până la moarte! Patronul șantierului, anchetat

Italia: Tânăr român, exploatat pe caniculă, până la moarte! Patronul șantierului, anchetat

Un român a murit după ce a săpat, o zi întreagă, sub arșita soarelui, pe un șantier din Italia.

Costel Mereuță avea 35 de ani și era rezident în Verona. El a murit la sfârșitul lunii iulie, iar acum procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele patronului șantierului, anunță presa străină.

„Mereuţă şi alţi doi muncitori şi-au început ziua de lucru la ora 7.30, la 12 au luat o pauză, la 13 şi-au reluat activitatea. Sub un soare arzător, cei trei au efectuat pe tot parcursul zilei săpături pentru introducerea unor tuburi în pământ.

În jurul orei 17, românul a început să se simtă rău, la faţa locului fiind solicitată intervenţia ambulanţei, care l-a transportat la spital.
Câteva ore mai târziu, tânărul a murit, medicii susţin că decesul s-a produs în urma unui stop cardiac provocat de temperaturile ridicate şi de expunerea îndelungată la soare.

Autopsia va fi cea care va stabili cu exactitate cauzele morţii, dacă stopul cardiac a fost determinat de caldura excesivă ori de probleme de sănătate mai vechi.
Şi ceilalţi doi muncitori au fost afectaţi de caniculă, însă în cazul lor nu s-a impus spitalizarea. Anchetatorii fac verificări privind modul de respectare a normelor de siguranţă la locul de muncă şi dacă românul lucra cu forme legale”, potrivit gazetaromânească.com

Vremea. Meteorologii sunt în alertă. Ce se întâmplă la final de săptămâna

Potrivit meteorologilor, la finalul acestei săptămâni, vremea se va menține călduroasă în majoritatea regiunilor, caniculară pe arii restrânse în sud, deși temperatura aerului va scădea ușor față de zilele trecute.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, pe suprafețe mici, în regiunile vestice și sud-vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate din a doua parte a zilei în zonele montane și submontane, în sud-vest, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în nord-estul țării, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și posibil grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea, Moldova și pe crestele montane, dar de scurtă durată și în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, iar cele minime între 10 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade pe litoral.

În București vremea se va menține în continuare călduroasă cu temperaturi cuprinse între 25 și 33 de grade Celsius.

 

Sursa: gazetaromânească.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: