Italia în bucate. Paste cu pesto făcut în casă. Un prânz pe care îl prepari în 20 de minute
- Mădălina Sfrijan
- 20 mai 2024, 08:59
Sosul pesto este caracteristic regiunii Liguria din nord-vestul Italiei. Acesta se găsește în supermarketuri, însă gustul celui pregătit în casă este aparte. Această rețetă de paste cu sos pesto se pregătește rapid și poate reprezenta un prânz absolut delicios. În plus, preparatul final poate fi îmbunătățit cu roșii uscate sau chiar măsline.
Paste cu sos pesto
Cu toate că pastele sunt considerate un real dușman al siluetei, cele mai recente studii arată contrariul. Mulți specialiști spun că acestea ar trebui răcite și reîncălzite înainte de masă. Astfel, acestea produc o creștere mai mică a glicemiei. Totodată, cercetătorii de la Universitatea britanică din Surrey au concluzionat că amidonul din paste se descompune atunci când acestea sunt fierte și răcite.
Pentru această rețetă se pot folosi diferite variante de spate sau chiar spaghete. Sosul pesto are la bază gustul puternic al busuiocului, iar acesta poate fi completat de ingredientele preferate. Rucola, măslinele verzi sau parmezanul sunt trei variante ideale pentru acest deliciu.
Ingredientele necesare pentru această rețetă
- 60 g frunze proaspete de busuioc
- 75 g parmezan
- usturoi
- 60 ml ulei de măsline
- miez de nucă (opțional)
- sare
- piper
Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Între timp, se poate prepara sosul pesto. Într-un blender se adaugă frunzele proaspete de busuioc, parmezanul, uleiul de măsline și miezul de nucă. Acestea se mixează timp de 2 minute la viteză mare. Peste sos se adaugă sare și piper, iar acesta este gata pentru a fi amestecat cu pastele fierte.
Paste cu pesto roșu
Sosul pesto poate fi pregătit în diferite moduri. Pentru a-l obține de culoare roșie, ingredientele de bază vor fi roșiile uscate și ardeii copți.
- 500 grame ardei copt
- câteva roșii uscate
- 60 ml ulei de măsline
- 8-10 frunze de busuioc proaspăt
- 100 grame de parmezan sau brânză pecorino
- 30 grame muguri de pin sau miez de nucă
Ardeii se coc și se toacă mărunt, însă de pot folosi și cei din conservă.
Mugurii de pin sau nuca se rumenesc într-o tigaie antiaderentă. Aceștia se adaugă în blender cu uleiul de măsline, frunzele de busuioc roșiile uscate. Sosul se toarnă peste pastele fierbinți.